Представляємо вашій увазі чудові рецепти свинини в сметанному соусі . М'ясо виходить казково ніжним, м'яким і неймовірно смачним. Як гарнір відмінно підійдуть картопляне пюре, спагеті, рисова або гречана каша .
Свинина в томатно-сметанному соусі
Інгредієнти: свинина - 500 г; цибулина - 1 шт.; борошно - 2 ст. ложки; спеції; м'ясний бульйон - 2 ст.; сметана - 150 мл; томатна паста - 2 ст. ложки. Приготування М'якоть свинини обробляємо і нарізаємо смужками. Чистимо цибулину, споліскуємо, шаткуємо півкільцями і викладаємо в глибоку сковороду. Пасеруємо цибулю до прозорості, після чого викладаємо до нього м'ясо і смажимо до появи скоринки. Солимо, перчимо за смаком, притрушуємо злегка борошном і готуємо, помішуючи, протягом пари хвилин. Готовий м'ясний бульйон перелити в каструлю з товстим дном, викладаємо в неї м'ясо, додаємо сметану і томатну пасту. Тушкуємо свинину на слабенькому вогні до загусання соусу.
Свинина в сметано-часниковому соусі
Інгредієнти: свинина - 1 кг; часник - 5 зубчиків; сметана - 500 мл; чорний мелений перець - за смаком. Приготування Для приготування свинини, запеченої в сметанному соусі, м'ясо промиваємо, нарізаємо на гуляш і викладаємо в лоток для запікання. В окремому посуді змішуємо сметану з майонезом, додаємо тертий часник, чорний перчик, солимо за смаком, після чого все перемішуємо і заливаємо соусом м'ясо. Відправляємо форму в духовку і запікаємо приблизно 30 хвилин.
Свинина в сметано-гірчичному соусі
Інгредієнти: борошно - 1 ч. ложка; сметана - 30 мл; свинина - 500 г; цибулина - 2 шт.; гірчиця - 2 ч. ложки; вода - 2 ст. ложки; часник - 3 зубчики; рослинна олія; спеції. Приготування Свинину промиваємо та нарізаємо шматочками. Викладаємо м'ясо на розігріту сковороду з маслом і смажимо до утворення скоринки. Цибулю чистимо, промиваємо, шаткуємо кільцями і перекладаємо до м'яса. Обсмажуємо все на маленькому вогні до рум'яного стану. В окремій мисочці змішати гірчицю зі сметаною, додаємо подрібнений часничок, сіль з перцем, поступово всипаємо борошно і вливаємо воду. Ретельно перемішуємо масу до однорідності і заливаємо приготовленим соусом м'ясо. Тепер тушкуємо до готовності. За 2 хвилини до кінця приготування, посипаємо блюдо подрібненою зеленню і гарненько перемішуємо. Ось і все, свинина в гірчично-сметанному соусі готова!
Свинина, тушкована в сметанному соусі
Інгредієнти: цибулина - 2 шт.; олія - для смаження; свинина - 600 г; сметана - 200 мл; борошно - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; зелень, спеції - за смаком. Приготування Свинину обробляємо і нарізаємо шматочками. М'ясо підсолюємо, замариновиваем в улюблених спеціях і залишаємо на півгодини. Тим часом очищаємо і промиваємо ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями. Далі розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинного масла, викладаємо свинину і обсмажуємо на середньому вогні. Доводимо м'ясо до напівготовності і додаємо цибулю, перемішуємо і готуємо ще хвилин 5-7.
Потім перекладаємо все в сотейник, доливаємо трохи води, кидаємо за бажанням лавровий листочок і перчик запашний горошком.
Тушкуємо на повільному вогні хвилин 30 а цим часом робимо поки соус.
Для цього обсмажуємо борошно на сухій сковороді, повільно вливаємо сметану і зменшуємо вогонь до мінімуму. Додаємо за смаком сушену зелень петрушки й варимо пару хвилин 5 постійно помішуючи, до загустіння. Готовий сметанний соус переливаємо акуратно в каструлю зі свининою, добре перемішуємо і тушкуємо до готовності. В самому кінці присмачую блюдо подрібненим часником, накриваємо кришкою і даємо смаженої свинини в сметанному соусі трохи «настоятися».