Медова скоринка надає не тільки цікавий смак свинини, яка добре поєднується з солодкими доповненнями, але і робить страву більш апетитним на вигляд, адже карамелизующийся під час готування мед надає м'ясу рум'яну, блискучу кірку. Як готувати свинину в меді ми розповімо в нашій сьогоднішній статті.
Свинина з імбиром і медом
Інгредієнти: крохмаль - 2 ч. ложки; соєвий соус - 2 ст. ложки; мед - 1 ст. ложка; рослинне масло - 1 ст. ложка; свиняча вирізка - 250 г; 3 см корінь імбиру; часник - 2 зубчики; болгарський перець - 1 шт.; зелений горошок - 100 г; насіння кунжуту. Приготування Крохмаль змішати зі столовою ложкою води, додаємо соєвий соус і мед. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану соломкою свинину до золотистого кольору. Після додаємо на сковороду нарізану часник, тертий імбир, шматочки зеленого перцю і горошок. Продовжуємо готування ще 2 хвилини, після чого зменшуємо вогонь і заливаємо вміст сковороди заздалегідь приготовленим соусом. Чекаємо, коли соус загусне і подаємо м'ясо з відвареної яєчної локшиною.
Свинина з медом і гірчицею в духовці
Дане блюдо здатне наочно продемонструвати чудовий зовнішній вигляд карамелизованной скоринки, покриває м'ясо. У даному рецепті, для глазурі ми змішуємо мед з темним пивом, щоб прибрати занадто нав'язливу солодкість і подарувати страві більш глибокий смак.
Інгредієнти: пиво «Гіннес» - 300 мл; мед - 100 мл; коричневий цукор - 2 ст. ложки; свиняча вирізка - 2 кг; сухе біле вино - 2 ст. ложки; петрушка. Приготування Для глазурі змішати пиво, мед і цукор. Виливаємо отриману суміш в сотейник і уварюють на малому вогні наполовину, після чого даємо глазурі охолонути.
Духовку розігріваємо до 200 градусів. М'ясо посипаємо сіллю і перцем, кладемо на деко і запікаємо 20 хвилин. Після зменшуємо
температуру до 160 градусів, запечену свинину з медом дістаємо, змащуємо 2/3 глазурі і готуємо м'ясо ще 40-50 хвилин, періодично змащуючи його залишками глазурі.
М'ясо прибираємо з дека і даємо відпочити, а на деко виливаємо вино і залишки глазурі. Ставимо сковороду на плиту і, перемішуючи соус з м'ясним соком, уварюють підливу для м'яса 4-5 хвилин.
Якщо ви любите класичне поєднання свинини з яблуками і медом, то додайте пюрированное яблуко в підливу. Для того, щоб зробити яблучне пюре , яблуко в шкірці запікайте одночасно з м'ясом до м'якості, а після відокремте пюре від шкірки і змішайте з залишками м'ясних соків на деку.