Вернуться назад Распечатать

Свинина з медом

Свинина з медом
Медова скоринка надає не тільки цікавий смак свинини, яка добре поєднується з солодкими доповненнями, але і робить страву більш апетитним на вигляд, адже карамелизующийся під час готування мед надає м'ясу рум'яну, блискучу кірку. Як готувати свинину в меді ми розповімо в нашій сьогоднішній статті.

Свинина з імбиром і медом


Інгредієнти:

  • крохмаль - 2 ч. ложки;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • свиняча вирізка - 250 г;

  • 3 см корінь імбиру;

  • часник - 2 зубчики;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • зелений горошок - 100 г;

  • насіння кунжуту.


  • Приготування
    Крохмаль змішати зі столовою ложкою води, додаємо соєвий соус і мед. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану соломкою свинину до золотистого кольору. Після додаємо на сковороду нарізану часник, тертий імбир, шматочки зеленого перцю і горошок. Продовжуємо готування ще 2 хвилини, після чого зменшуємо вогонь і заливаємо вміст сковороди заздалегідь приготовленим соусом. Чекаємо, коли соус загусне і подаємо м'ясо з відвареної яєчної локшиною.

    Свинина з медом і гірчицею в духовці


    Дане блюдо здатне наочно продемонструвати чудовий зовнішній вигляд карамелизованной скоринки, покриває м'ясо. У даному рецепті, для глазурі ми змішуємо мед з темним пивом, щоб прибрати занадто нав'язливу солодкість і подарувати страві більш глибокий смак.
    Інгредієнти:

  • пиво «Гіннес» - 300 мл;

  • мед - 100 мл;

  • коричневий цукор - 2 ст. ложки;

  • свиняча вирізка - 2 кг;

  • сухе біле вино - 2 ст. ложки;

  • петрушка.


  • Приготування
    Для глазурі змішати пиво, мед і цукор. Виливаємо отриману суміш в сотейник і уварюють на малому вогні наполовину, після чого даємо глазурі охолонути.
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. М'ясо посипаємо сіллю і перцем, кладемо на деко і запікаємо 20 хвилин. Після зменшуємо
    Свинина з медом
    температуру до 160 градусів, запечену свинину з медом дістаємо, змащуємо 2/3 глазурі і готуємо м'ясо ще 40-50 хвилин, періодично змащуючи його залишками глазурі.
    М'ясо прибираємо з дека і даємо відпочити, а на деко виливаємо вино і залишки глазурі. Ставимо сковороду на плиту і, перемішуючи соус з м'ясним соком, уварюють підливу для м'яса 4-5 хвилин.
    Якщо ви любите класичне поєднання свинини з яблуками і медом, то додайте пюрированное яблуко в підливу. Для того, щоб зробити яблучне пюре , яблуко в шкірці запікайте одночасно з м'ясом до м'якості, а після відокремте пюре від шкірки і змішайте з залишками м'ясних соків на деку.