Вернуться назад Распечатать

М'ясо з грибами і сиром

М'ясо з грибами і сиром
Поєднання м'яса, грибів і сиру добре не тільки в гарячих стравах, але і в закусках і салатах. Кілька рецептів на основі цього поєднання ми розглянемо нижче.

М'ясо, фаршироване грибами і сиром


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • цибуля ріпчаста -1 шт;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • мариновані гриби - 300 г;

  • м'який сир - 150 г;

  • петрушка;

  • вершкове масло - 70 г;

  • курячий бульйон - 1 ст.;

  • свинина - 15 кг;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю нарізаємо і обсмажуємо до прозорості. Як тільки шматочки цибулі стануть м'якими, додаємо до них часник і продовжуємо готування ще 30-40 секунд. Мариновані гриби ріжемо пластинками і відправляємо на сковорідку до пассеровке. Слідом кладемо хороший шматок вершкового масла, додаємо сіль і перець. Заливаємо вміст сковороди курячим бульйоном і тушкуємо на великому вогні до практично повного випаровування рідини. До гарячої начинки додаємо шматочки сиру і перемішуємо.
    Свинину ріжемо на кшталт книжки і відбиваємо шматочок до товщини близько 2-3 див. Викладаємо в центр відбивною грибну начинку і звертаємо все в рулет. Рулет фіксуємо шпагатом і кладемо на деко. Посипаємо м'ясо сіллю і перцем і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо м'ясо 25-30 хвилин, після чого м'ясо повинно постояти 5-7 хвилин перед подачею при кімнатній температурі.

    Салат з грибами, м'ясом, помідорами і сиром


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини - 350 г;

  • томати черрі - 200 г;

  • твердий сир - 150 г;

  • мариновані шампіньйони - 1 банка;

  • майонез;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Свинину відварюємо і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином ріжемо і твердий сир. Мариновані шампіньйони і помідори ріжемо четвертинками. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти і заправляємо їх майонезом. Сіль і перець додаємо за смаком. Салат з грибами, м'ясом і сиром готовий до подачі.

    М'ясо під грибами і сиром


    Інгредієнти:

  • свинина (відбивні) - 1 кг;

  • твердий сир - 100 г;

  • печериці - 200 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець;

  • М'ясо з грибами і сиром

  • рослинна олія;

  • майонез.


  • Приготування
    Гриби нарізаємо пластинками і обсмажуємо з тонкими кільцями цибулі до повного випаровування вологи. Солимо і перчимо пасеровку.
    Відбиваємо м'ясо, приправляємо і смажимо до готовності з обох сторін. Як тільки будуть готові відбивні - викладаємо поверх них гриби з цибулею, поливаємо все невеликою кількістю майонезу і посипаємо тертим сиром. Відправляємо відбивні під гриль до тих пір, поки сир не розплавиться і не схопиться золотистою скоринкою.