Поєднання м'яса, грибів і сиру добре не тільки в гарячих стравах, але і в закусках і салатах. Кілька рецептів на основі цього поєднання ми розглянемо нижче.
М'ясо, фаршироване грибами і сиром
Інгредієнти: оливкова олія - 2 ст. ложки; цибуля ріпчаста -1 шт; часник - 2-3 зубчики; мариновані гриби - 300 г; м'який сир - 150 г; петрушка; вершкове масло - 70 г; курячий бульйон - 1 ст.; свинина - 15 кг; сіль, перець - за смаком. Приготування Ріпчасту цибулю нарізаємо і обсмажуємо до прозорості. Як тільки шматочки цибулі стануть м'якими, додаємо до них часник і продовжуємо готування ще 30-40 секунд. Мариновані гриби ріжемо пластинками і відправляємо на сковорідку до пассеровке. Слідом кладемо хороший шматок вершкового масла, додаємо сіль і перець. Заливаємо вміст сковороди курячим бульйоном і тушкуємо на великому вогні до практично повного випаровування рідини. До гарячої начинки додаємо шматочки сиру і перемішуємо.
Свинину ріжемо на кшталт книжки і відбиваємо шматочок до товщини близько 2-3 див. Викладаємо в центр відбивною грибну начинку і звертаємо все в рулет. Рулет фіксуємо шпагатом і кладемо на деко. Посипаємо м'ясо сіллю і перцем і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо м'ясо 25-30 хвилин, після чого м'ясо повинно постояти 5-7 хвилин перед подачею при кімнатній температурі.
Салат з грибами, м'ясом, помідорами і сиром
Інгредієнти: м'якоть свинини - 350 г; томати черрі - 200 г; твердий сир - 150 г; мариновані шампіньйони - 1 банка; майонез; сіль, перець - за смаком. Приготування Свинину відварюємо і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином ріжемо і твердий сир. Мариновані шампіньйони і помідори ріжемо четвертинками. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти і заправляємо їх майонезом. Сіль і перець додаємо за смаком. Салат з грибами, м'ясом і сиром готовий до подачі.
М'ясо під грибами і сиром
Інгредієнти: свинина (відбивні) - 1 кг; твердий сир - 100 г; печериці - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець; рослинна олія; майонез. Приготування Гриби нарізаємо пластинками і обсмажуємо з тонкими кільцями цибулі до повного випаровування вологи. Солимо і перчимо пасеровку.
Відбиваємо м'ясо, приправляємо і смажимо до готовності з обох сторін. Як тільки будуть готові відбивні - викладаємо поверх них гриби з цибулею, поливаємо все невеликою кількістю майонезу і посипаємо тертим сиром. Відправляємо відбивні під гриль до тих пір, поки сир не розплавиться і не схопиться золотистою скоринкою.