Відбивні і самі по собі блюдо смачне і всіма улюблене, але в доповненні з сиром м'ясне гаряче виграє серед усього асортименту страв. У цій статті ми вирішили поділитися самими цікавими рецептами приготування відбивних під сиром, запечених в духовці.
Відбивні зі свинини в духовці з сиром
Інгредієнти: свинячі відбивні - 4 шт.; оливкова олія - 4 ч. ложки; гірчиця - 1 ч. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; твердий сир - 50 г; сіль, перець; чебрець - 1 ч. ложка. Приготування Свинячі відбивні поливаємо оливковою олією, натираємо сіллю, перцем і подрібненим чебрецем. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому тонкі кільця цибулі до повної готовності.
Розігріваємо суху сковороду і обсмажуємо на ній м'ясо до повної готовності (врахуйте, що відбивні ще будуть запікати під грилем, так що не пересушите їх!). Як тільки будуть готові відбивні, намастіть їх гірчицею з одного боку, зверху викладіть кільця цибулі і посипте все сиром. Поставте відбивні в духовку під гриль і дочекайтеся повного розплавлення сиру.
Відбивні зі свинини в духовці з сиром і помідорами
Інгредієнти: свинячі відбивні - 4 шт.; часник - 4 зубчики; коричневий цукор - 1/3 ст.; вершкове масло - 4 ст. ложки; томат - 1 шт.; паприка - 1 ч. ложка; тертий твердий сир - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Натираємо відбивні часником і цукром. Кладемо відбивні на деко і поливаємо розтопленим маслом, зверху посипаємо паприку і кладемо кружечок томату. Випікаємо при 180 градусах 20-25 хвилин, після чого посипаємо сиром і продовжуємо готування ще на 5 хвилин.
Відбивні з курячого філе в духовці з сиром
Інгредієнти: куряче філе - 2-3 шт.; твердий сир - 120 г; часник - 2 зубчики; сіль, перець - за смаком; кріп - 1 пучок; рослинне масло - для смаження; йогурт - 150 р. Приготування Куряче філе ділимо на дві половинки. Кожну половинку накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо. Готові відбивні приправляємо з обох сторін.
Зелень подрібнюємо і змішуємо з йогуртом (йогурт також не забуваємо приправити сіллю і перцем), слідом додаємо пропущений через прес часник. Сир натираємо на дрібній тертці.
Деко для випічки змащуємо маслом і викладаємо на нього відбивні. Зверху розподіляємо йогуртову масу, посипаємо блюдо тертим сиром. Ставимо запікати курячі відбивні в духовці з сиром на 20 хвилин при 180 градусах. Подаємо страва до святкового столу гарячим.