Вернуться назад Распечатать

Відбивні в духовці з сиром

Відбивні в духовці з сиром
Відбивні і самі по собі блюдо смачне і всіма улюблене, але в доповненні з сиром м'ясне гаряче виграє серед усього асортименту страв. У цій статті ми вирішили поділитися самими цікавими рецептами приготування відбивних під сиром, запечених в духовці.

Відбивні зі свинини в духовці з сиром


Інгредієнти:

  • свинячі відбивні - 4 шт.;

  • оливкова олія - 4 ч. ложки;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • твердий сир - 50 г;

  • сіль, перець;

  • чебрець - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Свинячі відбивні поливаємо оливковою олією, натираємо сіллю, перцем і подрібненим чебрецем. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому тонкі кільця цибулі до повної готовності.
    Розігріваємо суху сковороду і обсмажуємо на ній м'ясо до повної готовності (врахуйте, що відбивні ще будуть запікати під грилем, так що не пересушите їх!). Як тільки будуть готові відбивні, намастіть їх гірчицею з одного боку, зверху викладіть кільця цибулі і посипте все сиром. Поставте відбивні в духовку під гриль і дочекайтеся повного розплавлення сиру.

    Відбивні зі свинини в духовці з сиром і помідорами


    Інгредієнти:

  • свинячі відбивні - 4 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • коричневий цукор - 1/3 ст.;

  • вершкове масло - 4 ст. ложки;

  • томат - 1 шт.;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • тертий твердий сир - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Натираємо відбивні часником і цукром. Кладемо відбивні на деко і поливаємо розтопленим маслом, зверху посипаємо паприку і кладемо кружечок томату. Випікаємо при 180 градусах 20-25 хвилин, після чого посипаємо сиром і продовжуємо готування ще на 5 хвилин.

    Відбивні з курячого філе в духовці з сиром


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 2-3 шт.;

  • твердий сир - 120 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком;

  • кріп - 1 пучок;

  • рослинне масло - для смаження;

  • йогурт - 150 р.


  • Відбивні в духовці з сиром
    Приготування
    Куряче філе ділимо на дві половинки. Кожну половинку накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо. Готові відбивні приправляємо з обох сторін.
    Зелень подрібнюємо і змішуємо з йогуртом (йогурт також не забуваємо приправити сіллю і перцем), слідом додаємо пропущений через прес часник. Сир натираємо на дрібній тертці.
    Деко для випічки змащуємо маслом і викладаємо на нього відбивні. Зверху розподіляємо йогуртову масу, посипаємо блюдо тертим сиром. Ставимо запікати курячі відбивні в духовці з сиром на 20 хвилин при 180 градусах. Подаємо страва до святкового столу гарячим.