Паштет із свинячої печінки готувати не так просто як паштет з печінки курки хоча б тому, що свинячу печінку попередньо необхідно ретельно обробити: очистити від плівок, видалити жовчні канали і гарненько промити. Якщо тривала і копітка підготовка вас не бентежить, то зверніть увагу на смачні рецепти печінкового паштету з свинячої печінки, які ми зібрали для вас.
Рецепт паштету з свинячої печінки
Інгредієнти: свиняча печінка - 750 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; вершкове масло - 1 ст. ложка; молоко - 150 мл; хлібна паніровка - 110 г; свинина (фарш) - 250 г; червоний винний оцет - 1 ст. ложка; сіль, перець; смужки бекону. Приготування Приготування паштету з свинячої печінки слід почати з нарізки і підготовки останньої. На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла, після чого пасеруємо на ньому подрібнену цибулю до прозорості. Молоко і вершки змішуємо і підігріваємо. Заливаємо теплою молочною сумішшю хлібну паніровку і залишаємо її набрякнути.
Всі підготовлені інгредієнти, за винятком смужок бекону, кладемо в чашу блендера і подрібнюємо до однорідності. Виливаємо отриману суміш у вузьку і високу форму для випічки, попередньо покриту промасленим пекарської папером. Форму для випічки ставимо на деко з водою і розміщуємо в духовці. Випікаємо паштет при 160 градусах 3 години. Готовий паштет ставимо під прес, не витягуючи з форми. В такому стані страва має повністю охолонути, після чого його можна подавати.
Домашній паштет із свинячої печінки
Інгредієнти: свиняча печінка - 680 г; вершкове масло - 4 ст. ложки; оливкова олія - 1 ч. ложка; сіль, перець - по 1 ч. ложки; часник - 4 зубчики; бренді - 1/4 ст.; вершки - 1/4 ст. Приготування Підготовлену свинячу печінку заливаємо молоком і залишаємо в холодильнику мінімум на 1 годину. Вершкове масло розтоплюємо і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю. Солимо цибулю і готуємо його до тих пір, поки він не придбає багату золотистого забарвлення. Як тільки цибуля буде обсмажена, додаємо до нього часник і шматочки печінки. Ще трохи солимо і перчимо страву. Готову печінку закладаємо в блендер, слідом заливаємо бренді і вершки. Збиваємо паштет до однорідної, гладенької текстури, закладаємо отриману масу в герметичну баночку і залишаємо до повного охолодження.
Смачний паштет із свинячої печінки
Інгредієнти: вершкове масло - 300 г; оливкова олія; молоко - 30-40 мл; цибуля шалот - 2 шт.; часник - 2 зубчики; свиняча печінка - 400 г; мускатний горіх - щіпка; чебрець - 1 ч. ложка; корнішони - 1 жменя. Приготування Приготувати паштет із свинячої печінки за цим рецептом дуже просто. Олія оливкова розігріваємо на сковороді. Обсмажуємо на розігрітій олії нарізану цибулю до прозорості і м'якості. Прозорий цибулю змішуємо з подрібненим часником і готуємо ще 30 секунд.
Свинячу печінку, попередньо очищений і підготовлений, обсмажуємо на сковороді разом з цибулею до повної готовності. Не забуваємо додати сіль, перець і мускатний горіх. Готову печінку кладемо в чашу блендера разом
з холодним вершковим маслом. Збиваємо суміш з допомогою блендера до повної однорідності, після чого додаємо нарізану чебрець. Якщо паштет вийшов дуже густим, додайте до нього молоко або вершки. За власним смаком паштет можна урізноманітнити нарізаними корнішонами. Готовий м'ясний паштет повністю охолодити в холодильнику і подаємо з скибочками багета.
Подібний паштет можна зберігати в закритій баночці, або під шаром розтопленого спека до 2 тижнів, або до місяця в морозильнику.