Що не кажи, але в гамбургері головне - котлета. Соковита і смачна котлета робить нехитрий бутерброд кулінарним вишукуванням і щоб ваші бургери вийшли смачними серед усього асортименту страв на барбекю, ми поділимося з вами деякими рецептами приготування правильних котлет.
Як зробити котлету для гамбургера?
Перед тим, як приступати до конкретних рецептами, варто відзначити кілька важливих деталей в загальній теорії приготування бургерів. По-перше, соковитий бургер складається з рубленого, а не перекрученого м'яса, при цьому перед формуванням, фарш слід гарненько відбити, щоб волокна розм'якшилися, і м'ясо вийшло м'яким і соковитим.
Також слід враховувати, що сам фарш - це чисте рубане м'ясо, яке не потрібно додавати хлібну паніровку, ні яйця, або молока, як у звичні для нас котлети. Навіть сіль і перець слід посипати вже сформовану котлету зверху, а не безпосередньо у фарш.
Тепер поговоримо про те, як смажити котлети для гамбургерів . Робиться це дуже просто: на сухій гриль або сковороду кладемо котлетки і обсмажуємо до золотавої скоринки і бажаного ступеня готовності. Якщо ви готуєте чізбургер, то в останні хвилини готування покладіть на котлетку скибочку сиру і накрийте сковороду кришкою.
Рецепт яловичих котлет для гамбургера
Інгредієнти: подрібнена яловичина - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; сіль, перець - за смаком. Приготування Отже, перед приготуванням фарш відбиваємо об стіл 5-7 разів. Пропускаємо Через м'ясорубку часник і цибулю і змішати його з фаршем. Ділимо весь фарш на рівні порції - майбутні котлетки і скачуємо в кульки. Тепер надаємо котлет необхідну форму просто сплюснув їх долонями. З подібною метою можна також використовувати і широке кулінарне кільце. Котлети викладаємо на тарілку, або деко і відправляємо в холодильник на 30-40 хвилин. Охолоджені котлети приправляємо сіллю і перцем з обох сторін.
Розігріваємо сковороду, або гриль. Якщо ви бажаєте додати котлет красивий глянсовий блиск - то захопіть з собою пляшечку соусу барбекю, і змащуйте їм котлету кожен раз, коли перевертаєте її на іншу сторону.
Як приготувати курячу котлету для гамбургера?
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; кайенский перець - за смаком; сіль - за смаком; оливкова олія - 3 ст. ложки. Приготування Цибулю пропускаємо через м'ясорубку і змішати з фаршем з курячого філе . Додаємо у фарш трохи олії і формуємо котлетки. Приправляємо котлети сіллю і перцем і обсмажуємо до готовності.