Яловичина, запечена шматком у фользі, може одночасно бути і вишуканим святковим частуванням, і ситним блюдом на простому сімейній вечері. А якщо порізати її на тонкі шматочки, то м'ясо відмінно підійде для приготування бутербродів.
Яловичина в мультиварці у фользі
Інгредієнти: яловичина - 500 г; цибулина - 1 шт.; гірчиця, спеції - за смаком. Приготування Розглянемо простий спосіб, як приготувати яловичину у фользі. Беремо шматок охолодженого м'яса, натираємо його гірчицею , сіллю і перцем. Цибулю шаткуємо кільцями, заливаємо водою з оцтом і залишаємо хвилин на 30 маринуватися. Потім викладаємо його на м'ясо і загортаємо все у фольгу. У ємність мультиварки наливаємо трохи водички, встановлюємо спеціальну корзину для приготування страви на пару і кладемо туди шматок нашої яловичини. Виставляємо режим «Варка на пару» і засікаємо приблизно 60 хвилин. Потім перекладаємо м'ясо на тарілку, розгортаємо, нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу. Яловичина в фользі в пароварці виходить дуже ароматною і соковитою.
Яловичина з чорносливом у фользі
Інгредієнти: яловичина - 1 кг; майонез - 6 ст. ложок; чорнослив - 250 г; гірчиця - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Чорнослив моєму, замочуємо на 15 хвилин у холодній воді. Потім рідину зливаємо, а сухофрукти розрізаємо навпіл. Часник очищаємо, пропускаємо через землянку і змішуємо отриману кашку з сіллю і перчиком. Тепер додаємо гірчицю, кладемо майонез і все ретельно перемішуємо.
Яловичину промиваємо, обсушуємо і робимо на м'ясі глибокі надрізи на відстані близько 15 см, не розрізаючи до кінця. Після цього викладаємо яловичину на фольгу і гарненько промазуємо її приготованим соусом. У кожен надрезик вкладаємо по кілька часточок чорносливу, щільно загортаємо м'ясо у фольгу і відправляємо в холодильник маринуватися години на 5-6 годин.
Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до 200 градусів. М'ясо викладаємо на деко, ставимо його в духовку і запікаємо приблизно протягом години. Потім обережно знімаємо фольгу і знову відправляємо яловичину в духовку ще хвилин на 20.
Яловичина у фользі з картоплею
Інгредієнти: яловичина - 200 г; цибулина - 05 шт.; картопля - 300 г; рослинна олія; спеції. Приготування Шматочок яловичини гарненько відбиваємо і нарубаем м'ясо невеликими шматочками. Попередньо чистимо і нарізаємо скибочками картоплю, а цибулю шаткуємо тонкими півкільцями. Тепер беремо фольгу, змащуємо її рослинним маслом, викладаємо м'ясні шматочки, а зверху покриваємо рівномірним шаром цибулі. Солимо, перчимо за смаком. На м'ясо з цибулею викладаємо скибочки картоплі і туго загортаємо фольгу герметичним конвертом. Акуратно перекладаємо згорток на деко і запікаємо м'ясо протягом 45-50 хвилин при температурі 180 градусів.
Яловичина в фользі в аерогрилі
Інгредієнти: яловичина - 1 кг; картопля - 1 кг; печериці - 500 г; жирні вершки - 05 ст.; рослинна олія; спеції. Приготування М'ясо нарізаємо суворо поперек волокон на тонкі шматки, гарненько відбиваємо його, посипаємо меленим перцем і сіллю за смаком. Тепер викладаємо його на розпечену сковороду і дуже швидко обсмажуємо до утворення рум'яної і апетитною скоринки. Очищену і нарізану кружечками картоплю злегка обсмажуємо в тому ж маслечко. Дрібно порубані гриби підсмажити спочатку, а потім вливаємо вершки і тушкуємо до повної готовності. Для кожної порції беремо окремий аркуш фольги, кладемо на нього спочатку м'ясо, потім картоплю і зверху гриби. Приправляємо спеціями, щільно загортаємо і запікаємо хвилин 40 в аерогрилі.