Вернуться назад Распечатать

М'ясо в гірчиці

М'ясо в гірчиці
Гірчиця додає м'ясу не тільки свій пікантний і гоструватий смак, але і рум'яну скоринку у випадку, якщо м'ясо запікається в духовці. У цій статті ми поділимося з вами матеріалами про те, як замаринувати м'ясо у гірчиці перед смаженням, або запіканням, і як приготувати найароматніше тушковане м'ясо, яке ви пробували за все життя.

Рецепт м'яса з гірчицею


Інгредієнти:

  • борошно - 1/3 ст.;

  • петрушка - 1 пучок;

  • свіжий чебрець - 1/2 ч. ложки;

  • яловичина - 750 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 200 г;

  • морква - 2 шт.;

  • печериці - 200 г;

  • томатна паста - 3 ст. ложки;

  • картопля - 4-5 шт.;

  • гостра гірчиця - 2 ст. ложки;

  • яловичий бульйон - 300 мл;

  • темне пиво - 500 мл;

  • лавровий лист.


  • Приготування
    У глибокій мисці змішуємо борошно, січену петрушку, чебрець, сіль, перець. Яловичину нарізаємо кубиками і обвалюємо в отриманій борошняної суміші. Залишки борошна не викидаємо.
    У жаровню наливаємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому яловичину до золотистого кольору. Як тільки м'ясо почне підрум'янюватися, додаємо до нього товсті кільця цибулі, нарізані кубиками моркву і картоплю, а також печериці. Обсмажуємо всі інгредієнти ще 4-5 хвилин, після чого закладаємо томатну пасту, гірчицю і борошно. Заливаємо все яловичим бульйоном і пивом, додаємо лавровий лист. Доводимо вміст жаровні до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо м'ясо під кришкою близько 1 1/4 години. М'ясо в пиві з гірчицею подаємо з хрусткими шматочками хліба.

    М'ясо з гірчицею і медом


    Інгредієнти:

  • яловичина - 500 г;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • гірчиця діжонська - 1/2 ст.;

  • коричневі цукор - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    М'ясо в гірчиці
    Змішати гірчицю з рідким медом. М'ясо споліскують холодною водою, обсушуємо, натираємо гірчичною сумішшю. Залишаємо маринуватися на 1 годину при кімнатній температурі. Мариноване м'ясо в гірчиці викладаємо на деко для випічки, на дно якого налитий 05 см води. Саме вода зберігає м'ясо від втрат надлишків соку. Посипаємо м'ясо 2 ложками коричневого цукру і накриваємо фольгою.
    Випікаємо яловичину при 180 градусах при перерахунку 50 хвилин на кожні 500 г м'яса. Після закінчення часу приготування, м'ясо, запечене з гірчицею перекладаємо на сухе деко, покритий фольгою, посипаємо яловичину залишками коричневого цукру і залишаємо під грилем на 4-5 хвилин, або до утворення золотистої скоринки.
    Готова яловичина повинна полежати перед подачею 10-15 хвилин при кімнатній температурі.