Гірчиця додає м'ясу не тільки свій пікантний і гоструватий смак, але і рум'яну скоринку у випадку, якщо м'ясо запікається в духовці. У цій статті ми поділимося з вами матеріалами про те, як замаринувати м'ясо у гірчиці перед смаженням, або запіканням, і як приготувати найароматніше тушковане м'ясо, яке ви пробували за все життя.
Рецепт м'яса з гірчицею
Інгредієнти: борошно - 1/3 ст.; петрушка - 1 пучок; свіжий чебрець - 1/2 ч. ложки; яловичина - 750 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 200 г; морква - 2 шт.; печериці - 200 г; томатна паста - 3 ст. ложки; картопля - 4-5 шт.; гостра гірчиця - 2 ст. ложки; яловичий бульйон - 300 мл; темне пиво - 500 мл; лавровий лист. Приготування У глибокій мисці змішуємо борошно, січену петрушку, чебрець, сіль, перець. Яловичину нарізаємо кубиками і обвалюємо в отриманій борошняної суміші. Залишки борошна не викидаємо.
У жаровню наливаємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому яловичину до золотистого кольору. Як тільки м'ясо почне підрум'янюватися, додаємо до нього товсті кільця цибулі, нарізані кубиками моркву і картоплю, а також печериці. Обсмажуємо всі інгредієнти ще 4-5 хвилин, після чого закладаємо томатну пасту, гірчицю і борошно. Заливаємо все яловичим бульйоном і пивом, додаємо лавровий лист. Доводимо вміст жаровні до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо м'ясо під кришкою близько 1 1/4 години. М'ясо в пиві з гірчицею подаємо з хрусткими шматочками хліба.
М'ясо з гірчицею і медом
Інгредієнти: яловичина - 500 г; мед - 2 ст. ложки; гірчиця діжонська - 1/2 ст.; коричневі цукор - 3 ст. ложки. Приготування Змішати гірчицю з рідким медом. М'ясо споліскують холодною водою, обсушуємо, натираємо гірчичною сумішшю. Залишаємо маринуватися на 1 годину при кімнатній температурі. Мариноване м'ясо в гірчиці викладаємо на деко для випічки, на дно якого налитий 05 см води. Саме вода зберігає м'ясо від втрат надлишків соку. Посипаємо м'ясо 2 ложками коричневого цукру і накриваємо фольгою.
Випікаємо яловичину при 180 градусах при перерахунку 50 хвилин на кожні 500 г м'яса. Після закінчення часу приготування, м'ясо, запечене з гірчицею перекладаємо на сухе деко, покритий фольгою, посипаємо яловичину залишками коричневого цукру і залишаємо під грилем на 4-5 хвилин, або до утворення золотистої скоринки.
Готова яловичина повинна полежати перед подачею 10-15 хвилин при кімнатній температурі.