Пісне м'ясо з овочами - на думку сучасних дієтологів одне із самих здорових поєднань. А щоб це було ще і смачно, зверніться до наших рецептами!
Салат з яловичиною, болгарським перцем і помідорами
Інгредієнти: яловичина - 200 г; помідори - 2 шт.; перець болгарський солодкий - 1 шт.; цибуля червоний кримський - 1 шт.; петрушка - 1 пучок; олія оливкова - 2 ст. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Попередньо відварену в підсоленій воді яловичину нарізаємо брусочками, цибулю - півкільцями, перець - соломкою, а помідори кубиками. Дрібно рубаємо зелень. Змішуємо всі складові. Приправляємо його сіллю, перцем і оливковою олією. Ну ось і все, салат з яловичиною готовий!
Тушкована яловичина з болгарським перцем в мультиварці
Інгредієнти: яловичина - 500 г; перець болгарський - 2 шт.; перець гострий чилі - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; часник - 3 зубки; лайм - 1 шт.; лимон - 05 шт.; масло рослинне - 1 ст. ложка; горіх мускатний (мелений) - 1 щіпка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування М'ясо нарізаємо невеликими скибочками упоперек волокон. З лимона і лайма видавлюємо сік, додаємо пропущений через прес часник і дуже дрібно покришену перець чилі (насіння обов'язково видаляємо). Змішуємо, солимо і заливаємо цим маринадом підготовлену яловичину. Залишаємо на півгодини.
А коли пройде зазначений час, наливаємо в чашу мультиварки трохи олії, завантажуємо в неї м'ясо разом з маринадом і доливаємо води, щоб повністю покрило. Закриваємо кришкою і готуємо на режимі «Гасіння», встановивши таймер на 30 хвилин. Потім додаємо овочі - крупною соломкою болгарський перець і цибулю півкільцями. Солимо, перчимо до смаку і тушкуємо ще півгодини. Готову яловичину з перцем можна подавати з будь-яким гарніром, а можна просто загорнути в тонкий лаваш - вийти імпровізована домашня шаурма . Дуже смачно!
Яловичина, смажена з болгарським перцем по-китайськи
Інгредієнти: вирізка яловича - 600 г; перець болгарський солодкий - 2 шт.; квасоля стручкова - 300 г; цибуля - 3 шт.; часник - 6 зубчиків; кунжут - 1 ст. ложка; соус соєвий - 100 г; оцет рисовий - 2 ст. ложки; крохмаль - 100 г; олія - для смаження; перець червоний мелений - 05 ч. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Для початку замаринуем м'ясо. Яловичину промиваємо та нарізаємо брусочками однакової довжини і товщини. Трохи солимо і перчимо. Заливаємо сумішшю оцту, 4-х ложок соєвого соусу і 3-х зубчиків часнику, пропущених через прес. Залишаємо м'ясо хвилин на 40.
А тим часом приготуємо заправку для яловичини по-китайськи. Видавлюємо через прес часник, додаємо до нього червоний перець і заливаємо все соєвим соусом, перемішуємо.
У глибоку сковороду (бажано вок) наливаємо приблизно на 2 пальці олії і розігріваємо, поки воно не почне злегка диміти. Промаринованную яловичину гарненько обвалюємо в крохмалі і викладаємо в один шар у шипляче масло. Смажимо хвилин 7-10 до
утворення золотистої скоринки. Якщо м'ясо не помістилося все відразу, готуємо кілька партій.
Виловлюємо підсмажені шматочки шумівкою, а на їх місце відправляємо накрошенние соломкою болгарський перець і цибулю півкільцями. Витримуємо на вогні, активно помішуючи, 2 хвилини. Потім виуживаем до м'яса, а на сковороді ще пару хвилин обсмажуємо квасолю.
Змішуємо яловичину з овочами і заправляємо її заздалегідь приготовленим соусом. Яловичина з перцем по-китайськи готова! Але якщо хочете подати це блюдо гарячим, то моєму розігріваємо сковороду і в ньому страва не більше 3-х хвилин, інакше підгорить часник. В кінці посипаємо кунжутом.