Все ще думаєте що смачного можна приготувати на святковий стіл? Тоді ця стаття для вас, адже ми вирішили зібрати відразу кілька рецептів рулетів з яловичини з начинкою, які послужать ідеальним м'ясним блюдом для подачі на торжестві. Приготувати такий рулет можна як у повноцінному форматі гарячого блюда, так і у вигляді невеликих порційних страв для фуршету.
Рулет з яловичини з яйцем
Інгредієнти: яловичина - 6 тонких шматочків; хлібна крихта - 2 ст.; родзинки - 1/3 ст.; арахіс - 1/3 ст.; яйця - 2 шт.; тертий "Пармезан" - 1/3 ст.; петрушка; часник - 1 зубчик; оливкова олія; сіль, перець; шинка "Прошутто" - 125 р. Для соусу:
томати у власному соку - 800 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сушений орегано - 1 ч. ложка; лавровий лист - 1 шт. Приготування Яйця відварюємо круто. Хлібну крихту заливаємо водою, а після відразу ж віджимаємо надлишки вологи. Змішуємо віджату хлібну крихту з нарізаними яйцями, часником, цибулею, родзинками, подрібненим арахісом, петрушкою і маслом, також не забуваємо про приправах.
Шматки яловичини викладаємо на робочу поверхню. Поверх м'яса кладемо тонкий скибочку шинки, а після викладаємо шар начинки. Посипаємо все сиром і звертаємо в тугий рулет. Фіксуємо рулет зубочистками, або кулінарним шпагатом. Натираємо рулет сіллю, перцем і маслом.
Тепер займемося соусом. Цибулю і часник подрібнюємо і обсмажуємо на оливковій олії. Як тільки цибуля став прозорим, заливаємо пасеровку томатами у власному соку додаємо добру пучку солі, чорний перець за смаком, чебрець і лавровий лист. Після того, як соус закипить, занурюємо в нього наші м'ясні рулети з яловичини і тушкуємо все разом 15-2 години на малому вогні.
Рецепт рулету з яловичини з беконом
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; кетчуп - 1 /4 ст.; твердий сир - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; яловичий фарш - 1 кг; бекон - 12 смуг. Приготування Яловичий фарш змішуємо зі збитим яйцем, сіллю, перцем і пропущеним через м'ясорубку ріпчастою цибулею. Після додаємо у фарш кетчуп. Ділимо фарш на 2 порції і кожну формуємо в подобу котлетки довжиною 12-15 див. Кожну таку котлету наповнюємо тертим сиром, згортаємо і обертаємо смужками бекону. Викладаємо рулети на застелений фольгою деко і відправляємо в духовку. Рулети з яловичини будуть запікатися в духовці 45-50 хвилин при 180 градусах.
Якщо після приготування бекон виглядає недостатньо рум'яним, то включіть режим гриль в духовій шафі. Також варто додати, що начинкою для рулету може бути все що завгодно, на ваш смак.
Рулет з яловичини з чорносливом і грибами
Інгредієнти: яловичий фарш - 250 г; мелений чилі - 1 ч. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; томат - 1 шт.; гриби - 180 г; чорнослив - 1 жменя; листкове тісто - 1 упаковка; яйце - 1 шт.; куркума - 1 /2 ч. ложки; борошно - 2 ст. ложки; часник - 3 зубчики; сіль - за смаком; рослинне масло. Приготування Яловичий фарш змішуємо з подрібненим томатом, чилі, сіллю, куркумою, часником і цибулею. Подрібнюємо гриби і обсмажуємо до
повного випаровування вологи. Чорнослив ріжемо соломкою.
Листкове тісто розморожуємо і відокремлюємо з 5 шарів один від одного. Тонкі шматочки тіста викладаємо на робочу поверхню, обережно розподіляємо поверх невелику кількість м'ясної начинки, а на один з країв кладемо смужку з обсмажених грибів і чорносливу. Звертаємо тісто з м'ясом в рулет. Краї рулету змащуємо сумішшю яйця і борошна, щоб краще їх зафіксувати.
У сковороді або у фритюрі розігріваємо велика кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому рулети до золотистої скоринки.