Давайте розглянемо з вами сьогодні рецепти страв з вирізки яловичини, які стануть відмінною прикрасою вашого столу!
Страви з вирізки яловичини
Інгредієнти: оливкова олія - 3 ст. ложки; яловича вирізка - 1 кг; часник - 5 зубчиків; помідори черрі - 500 г; базилік - 05 пучка; свіжий чебрець; спеції. Приготування Стейки посипаємо спеціями, а потім обсмажуємо в розпеченому оливкової масло на чавунній сковороді по 5 хвилин з кожної сторони. Готове м'ясо перекладаємо на деко і відправляємо в духовку. Запікаємо 10 хвилин при температурі 170 градусів. Потім виймаємо стейки і залишаємо охолоджуватися. А цим часом часник подрібнюють і пасеруємо його в тій же сковороді, де смажили м'ясо, на слабенькому вогні. Приблизно через 2 хвилинки додаємо помідори черрі і свіжий чебрець. Обережно перемішуємо, щоб не розчавити томати. Тепер викладаємо овочі на тарілки разом з яловичої вирізкою і подаємо страву на стіл, прикрасивши листочками базиліку.
Рецепт страви з яловичої вирізки
Інгредієнти: тертий імбир - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; яловича вирізка - 500 г; соєвий соус - 2 ст. ложки; капуста брокколі - 500 г; яловичий бульйон - 15 ст.; вода - 05 склянки; кукурудзяний крохмаль - 2 ст. ложки; бобові паростки - 1 ст. Приготування У мисці змішуємо нарізане невеликими шматочками м'ясо, імбир, подрібнений часничок і соєвий соус . Брокколі промиваємо і розрізаємо на невеликі суцвіття. У сковороді розігріваємо трохи рослинного масла, викладаємо капусту і обсмажуємо її 2 хвилини. Потім вливаємо воду і готуємо до повного випаровування рідини. Після цього перекладаємо брокколі на тарілку, а в сковороду наливаємо масло і додаємо м'ясо. Обсмажуємо на сильному вогні 3 хвилини. Тим часом, в окремій мисці змішуємо яловичий бульйон з крохмалем і виливаємо суміш у м'ясо. Готуємо до тих пір, поки соус не загусне. У самому кінці додаємо брокколі і бобові паростки і готуємо ще 2 хвилини, поки всі інгредієнти добре не прогріються.
Страва з телячої вирізки
Інгредієнти: оливкова олія - 8 ст. ложок; листя чебрецю - 25 ст. ложки; часник - 6 зубчиків; теляча вирізка - 2 кг; діжонська гірчиця -5 ст. ложок; свіжий розмарин; спеції. Приготування Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до температури приблизно 190 градусів. М'ясо розрізаємо на 2 рівних шматка, намазуємо оливковим маслом, підсолюємо і перчимо за смаком. Потім обсмажуємо вирізку до рум'яної скоринки в сковороді на сильному вогні з усіх боків приблизно 5 хвилин. Після цього перекладаємо м'ясо у форму для запікання. У невеликій мисці змішати оливкове масло, подрібнений часник, кмин і розмарин. Намазуємо м'ясо спочатку гірчицею, а потім трав'яними спеціями і ставимо в духовку на 45 хвилин. Далі перекладаємо вирізку на блюдо і залишаємо остигати на 10 хвилин.
Страва з яловичої вирізки з цибульно - апельсинової закускою
Інгредієнти: оцет - 3 ст. ложки; мед - 1 ст. ложка; велика сіль; оливкова олія - 30 мл; часник - 2 зубчики; цибулина червона - 05 шт.; оливки без кісточок - 50 г; апельсин - 1 шт.; яловича вирізка - 700 г; петрушка. Приготування У невеликій мисці змішуємо мед з оцтом, солимо і перчимо. Потім, постійно збиваючи, вливаємо оливкове масло, додаємо подрібнений червоний цибулька, часник, нарізані кружками оливки, очищені часточки апельсина і петрушку. Тепер беремо сковороду, розігріваємо її на сильному вогні і наливаємо трохи рослинного масла. Викладаємо м'ясо і смажимо його з кожної сторони 6-8 хвилин. Потім перекладаємо на тарілку, накриваємо фольгою і залишаємо доходити ще на 10 хвилин. Потім нарізаємо його на шматки, викладаємо зверху цибульно-апельсинову закуску і подаємо до столу.