Свиняча вирізка, приготовлена в духовці - завжди буде безпрограшним варіантом на вашому столі. Блюдо виходить настільки смачним, соковитим і апетитним, що навіть найвибагливіші гурмани і люди, що володіють тонким кулінарним смаком прийдуть в невимовний захват.
Свиняча вирізка, запечена в духовці
Інгредієнти: свиняча вирізка - 500 г; соус песто - за смаком; олія оливкова - 2 ст. ложки; картопля - 10 шт.; спеції - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як запекти свинячу вирізку у духовці. М'ясо гарненько промиваємо, обсушуємо паперовим рушником, солимо, обмазуємо соусом песто і викладаємо на решітку, яку ставимо в духовку. Картопля ретельно промиваємо, але не чистимо, а розрізаємо на четвертинки і складаємо в пакетик. Наливаємо туди оливкового масла, додаємо кмин, сіль і мелений перчик за смаком. Зав'язуємо щільно пакет і добре струшуємо.
Потім розкладаємо картоплю на решітку, поруч з м'ясом і запікаємо приблизно 30 хвилин при температурі 180 градусів. Потім дістаємо наш шматочок свинини, ховаємо його з фольгою і даємо дійти до готовності ще протягом 10 хвилин. Після цього нарізаємо готову вирізку шматочками, викладаємо разом з запеченою картоплею на тарілку і подаємо страву зі свіжими овочами і сухим червоним вином.
Рецепт свинячої вирізки в духовці
Інгредієнти: свиняча вирізка - 400 г; грудинка сирокопчена - 150 г; гірчиця -1 ст. ложка; сіль; часник - 3 зубчики. Приготування Вирізку промиваємо, обсушуємо, шпигуємо очищеними зубчиками часнику і натираємо, як слід гірчицею. Тепер копчене м'ясо солимо за смаком, але не забуваємо, що грудинка вже сама по собі солона. Залишаємо маринуватися хвилин на 20 а потім перекладаємо на фольгу разом зі свинячою вирізкою і загортаємо. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і чекаємо приблизно 50 хвилин. Потім охолодити при кімнатній температурі, прибираємо на 1 годину в холодильник, а потім нарізаємо скибочками.
Свиняча вирізка з сухофруктами
Інгредієнти: свиняча вирізка - 800 г; пшениця дробленная - 300 г; чорнослив - 300 г; сушені абрикоси - 30 г; фініки - 30 г; олія оливкова - 4 ст. ложки; біле вино - 150 мл; спеції. Приготування Давайте розберемося, як приготувати свинячу вирізку в духовці, і з яким гарніром її подати на стіл. Отже, м'ясо солимо і перчимо, після чого обсмажуємо в оливковій маслечко до рум'яності на середньому вогні. Далі поступово вливаємо біле сухе вино і випікаємо при 200 градусах приблизно 30 хвилин.
Роздроблену пшеницю замочуємо у воді, залишаємо набухати, а потім висипаємо на друшляк і залишаємо стікати. На окремій сковороді пасеруємо нарізані шматочками сухофрукти, викладаємо до них пшеницю, перемішуємо і залишаємо на вогні до повної готовності. Тепер нарізаємо свинячу вирізку порційними шматочками, викладаємо на тарілку разом з приготованим гарніром із сухофруктів і подаємо на стіл.
Вирізка зі свинини в духовці з сиром
Інгредієнти: вирізка свиняча - 350 г; сир - 200 г; сухарі панірувальні - 2 ст. ложки; сушена петрушка - 1 ст. ложка; рослинна олія; куряче яйце - 2 шт.; спеції. Приготування М'ясо промиваємо, витираємо рушником і натираємо спеціями. Подрібнюємо сир на терочке, додаємо панірувальні сухарі, розбиваємо яйця, кладемо петрушку і солимо за смаком. Фольгу змащуємо маслом, розкладаємо рівним шаром сирну масу.
Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку і засікаємо приблизно 15-20 хвилин. На запечену сирну скоринку кладемо свинячу вирізку, щільно загортаємо і запікаємо в духовці ще 40 хвилин. Потім блюдо добре охолоджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо на стіл зі свіжими овочами.