Яловичину, приготовану з маринованими або солоними огірками не можна звинуватити в буденності. Незважаючи на настільки незвичне поєднання, м'ясо з соліннями виходить надзвичайно смачним і соковитим, а також у міру приправленим.
Яловичина, тушкована з солоними огірками по-корейськи
Інгредієнти: рослинне масло - 1 ст. ложка; яловичина - 15 кг; сіль, перець - за смаком; соєвий соус - 1 /4 ст.; цукор - 1/4 ст.; сухе біле вино - 1/4 ст.; яловичий бульйон - 750 мл; часник - 6 зубчиків; ріпчаста цибуля - 2 шт.; гострий перець - за смаком; пекінська капуста - 1 качан; солоні огірки - 3 шт.; зелену цибулю. Приготування У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому м'ясо до золотистого кольору. Прибираємо м'ясо зі сковороди, протираємо її і вливаємо соєвий соус , цукор, вино і бульйон. Доводимо все до кипіння. Кладемо м'ясо в повільноварку і заливаємо бульонной сумішшю. Якщо медленноварки у вас немає, скористайтеся мультиварка в режимі "Гасіння", або просто поставте жаровню на манимально можливий жар. Через 2 години до м'яса додаємо часник і гострий перець, а також цибулю і залишаємо все ще на 1 годину.
Тим часом ви можете зайнятися гарніром, наприклад, приготувати бобові паростки, або скляну локшину.
Після закінчення часу рідина, в якому готувалося м'ясо, можна згустити, додавши чайну ложку крохмалю, або залишити в первісному вигляді і подати до м'яса як бульйон. У чашу мультиварки тепер кладемо подрібнені солоні огірки і нашатковану пекінську капут. Готуємо все разом ще 5 хвилин і подаємо до столу, прикрасивши зеленим цибулею.
Яловичина, тушкована з огірками в темному пиві
Інгредієнти: яловичина - 1 1/2 кг; часник - 2 зубчики; лавровий лист - 1 шт.; стаут - 880 мл; вершкове масло - 85 м; оливкова олія - 3 ст. ложки; бекон - 100 г; ріпчаста цибуля - 2 шт.; борошно - 2 ст. ложки; біле вино (сухе) - 350 мл; солоні огірки - 2 шт.; свіжа петрушка; сіль, перець. Приготування Яловичину нарізаємо товстими кубиками і маринуємо з стаутом, лавровим листом і подрібненим часником. Через 3-4 години яловичину витягаємо, обсушуємо, а маринад відставляємо.
Вершкове і оливкове масло (половину від усієї кількості) розігріваємо в жаровні і обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору. Рум'яне м'ясо викладаємо на тарілку, а в жаровню кладемо залишки масла і смажимо на них бекон з цибулею 10-15 хвилин. Додаємо борошно, подрібнені огірки і вино, повертаємо назад м'ясо і доводимо все до кипіння. Тушкуємо м'ясо на малому вогні 2 1/2 - 3 години, подаємо посипавши зеленню.