Медальйони з яловичини - оригінальне і вишукане французьке блюдо, яке можна без праці приготувати у себе вдома, використовуючи наші рецепти.
Рецепт медальйонів з яловичини
Інгредієнти: вирізка яловича - 600 г; бекон - 200 г; масло вершкове - 20 г; олія оливкова - 30 мл; коньяк - 20 мл; спеції. Для соусу:
цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; сухе червоне вино - 50 мл; вершки - 30 мл Приготування Давайте розберемося, як приготувати медальйони з яловичини. М'якоть нарізаємо шайбами, трохи відбиваємо, кожен шматочок загорнути смужками бекону і ретельно закріплюємо їх ниткою. Тепер солимо, перчимо м'ясо за смаком і обсмажуємо на гарячій сковороді в невеликій кількості олії з усіх боків приблизно за 2 хвилинки.
Далі чистимо від лушпиння цибулину, шаткуємо її півкільцями і кладемо під м'ясо. Пасеруємо цибулька буквально кілька хвилин, щоб він злегка розм'як, а потім збризкуємо медальйони з яловичини в беконі коньяком, підпалюємо і чекаємо, поки весь алкоголь випарується.
Після цього акуратно перекладаємо м'ясо на блюдо, знімаємо нитки і переходимо до приготування соусу. До напівготового луку підливаємо трохи червоного сухого вина і невелика кількість густих вершків. Постійно помішуючи, доводимо суміш на мінімальному вогні до кипіння і засікаємо рівно 3 хвилини. Коли маса почне гуснути - значить соус готовий. Поливаємо їм наші м'ясні медальйони і відразу ж подаємо до столу, доповнивши блюдо будь-яким гарніром на ваш розсуд.
Медальйони з яловичини в мультиварці
Інгредієнти: сметана - 100 мл; яловичина - 500 г; часник - 3 зубчики; помідори - 4 шт.; сир - 150 г; масло вершкове - 1 ст. ложка; молоко - 05 ст. Приготування Отже, для приготування медальйонів з яловичини, м'ясо підсолюємо, посипаємо спеціями, викладаємо в чашу мультиварки, виставляємо програму «Випічка» і обсмажуємо по 4 хвилини з кожного боку, додавши шматочок вершкового масла. Потім промазуємо м'ясо зверху сметанкою, змішаної з видавленим через прес часником, викладаємо нарізаний кружечками помідор і присипаємо кожен шматочок тертим сиром. Виливаємо трохи молока і готуємо медальйони в режим «Випічка» 60 хвилин до повної готовності.
Медальйони з яловичини з грибами
Інгредієнти: вирізка яловича - 1 кг; свіжі печериці - 250 г; томатний соус - 05 ст.; вино - 50 мл; курячий бульйон - 15 ст.; спеції; масло вершкове - 2 ст. ложки; олія оливкова - 1 ст. ложка; масло рослинне - 1 ст. ложка. Приготування Розглянемо ще один варіант, як приготувати медальйони з яловичини. Яловичу вирізку гарненько промиваємо, витираємо і нарізаємо на невеликі медальйони. Потім м'ясо солимо і перчимо за смаком. Гриби обробляємо, шаткуємо тонкими скибочками. У сковороду наливаємо рослинне масло, розігріваємо його і викладаємо наші медальйони.
Обсмажуємо їх за 2 хвилинки з кожного боку. Потім акуратно перекладаємо яловичину на блюдо, а в сковороді тим часом
розтоплюємо шматочок вершкового масла, викладаємо гриби і кидаємо дрібку солі. Пасеруємо печериці на середньому вогні до золотистого кольору.
Після цього додаємо трохи томатного соусу і через 2-3 хвилини, коли маса трохи загусне, вливаємо в сковороду червоне сухе вино. Збільшуємо вогонь, доводимо до кипіння і випариваем повністю весь алкоголь.
Коли вино майже випарується, додаємо курячий бульйон і тушкуємо все разом ще хвилин 15. Коли курячий бульйон увариться наполовину, повертаємо в одержаний рідкуватий соус обсмажені медальйони, зменшуємо вогонь до мінімального, і готуємо м'ясо в соусі ще хвилин 5-7. Подаємо блюдо гарячим зі свіжими овочами та зеленню.