Правильно приготоване м'ясо телятини виходить дуже соковитим, смачним, ароматним і підійде до будь-якого гарніру.
Рецепт телятини з грибами
Інгредієнти: телятина - 500 г; печериці - 250 г; аджика - 1 ч. ложка; помідор - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; олія рослинна; цибулина - 1 шт.; хмелі сунелі - 05 ч. ложки. Приготування Обсмажуємо на сковороді до прозорості подрібнену цибульку, додаємо нарізані пластинами гриби, перемішати і пасеруємо близько 5 хвилин. Помідори промиваємо, шаткуємо невеликими шматочками і кидаємо в обжарку. Приправляємо овочі сіллю, перемішати, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 10 хвилин на середньому вогні. Не втрачаючи часу дарма, переходимо до приготування м'яса.
Телятину нарізаємо невеликими шматочками, посипаємо приправою, приправляємо аджикою , солимо і перемішуємо все руками. Ну, ось і все, всі складові страви у нас готові. Тепер беремо форму для випічки змащуємо її рослинним маслом і викладаємо на дно шматочки замаринованого м'яса. Далі покриваємо телятину овочами, вкриваємо фольгою і закріплюємо її по периметру форми. Духовку розігріваємо до 200 градусів і відправляємо в нього на 1 годину наше м'ясне блюдо. Готову телятину з грибами акуратно виймаємо з духовки і подаємо на стіл з макаронами або відварною картоплею .
Телятина з грибами в мультиварці
Інгредієнти: телятина - 400 г; свіжі гриби - 400 р; сметана - 250 мл; цибулина - 1 шт.; борошно - 2 ст. ложки; цукор; спеції. Приготування Для приготування телятини, тушкованої з грибами м'ясо промиваємо та нарізаємо впоперек волокон так, щоб вийшла соломка. У каструлі мультиварці розтоплюємо на режимі «Випічка» вершкове масло і, помішуючи, обсмажуємо телятину. У сковороді пасеруємо нарізаний кубиками цибулю, додаємо подрібнені печериці, пасеруємо хвилин 5 і перемішуємо. Потім додаємо трохи борошна і перекладаємо овочеву обжарку до м'яса. Заливаємо бульйоном, додаємо спеції, сметану і готуємо телятину з грибами протягом години, вибравши програму «Гасіння».
Рулетики з телятини з грибами
Інгредієнти: м'якоть телятини - 500 г; стручкова квасоля - 150 г; морква - 1 шт.; аджика - 2 ч. ложки; м'ясний бульйон - 1 ст.; масло рослинне - 2 ст. ложки; сметана - 05 склянки; спеції і зелень. Приготування Моркву чистимо, шаткуємо соломкою. Квасоля нарізаємо шматками, бланшируем в підсоленій воді. М'ясо нарубаем високими скибочками, злегка відбиваємо, підсолюємо, змащуємо аджикою, викладаємо овочі і звертаємо шматочки телятини рулетиками. Обсмажуємо їх на маслечко, вливаємо трохи бульйону, викладаємо сметану і готуємо приблизно 15 години на слабенькому вогні.