Звичайно, яловичина виходить неймовірно смачною після запікання в духовці або гасіння, але коли очікування на кілька годин стає недозволеною розкішшю в пору стають експрес-рецепти, такі як, наприклад, приготування яловичини на сковороді.
Рецепт смаженої яловичини на сковороді по-китайськи
Цей рецепт смаження яловичини на сковороді дуже простий і ідеально підійде для обідів на швидку руку.
Інгредієнти: Для маринаду:
рисовий оцет - 2 ст. ложки; соєвий соус - 5 ст. ложок; мед - 1 ст. ложка; тертий свіжий імбир - 1 ст. ложка; куркума - 1 ч. ложка; сушений чилі - 1 ч. ложка. Для яловичини:
яловичий стейк - 750 г; крохмаль - 1 ст. ложка; рослинне масло - 2 ст. ложки; кунжутне масло - 1 ст. ложка; зелена цибуля; часник - 2 зубчики; перець чилі - 2 шт.; імбир - невеликий шматочок; свіжа петрушка. Приготування Яловичий стейк охолоджуємо в холодильнику 30 хвилин, після чого нарізаємо м'ясо соломкою.
У мисці середнього розміру змішуємо інгредієнти для маринаду: соєвий соус , оцет, тертий імбир, мед, червоний чилі і куркуму. Додаємо яловичину до маринаду і ретельно перемішуємо. Залишаємо м'ясо в маринаді від 30 хвилин до 4 годин.
У невеликій мисці змішати крохмаль з 2 столовими ложками холодної води. У воке розігріваємо олію. Яловичину обсушуємо від маринаду з допомогою паперових рушників і обсмажуємо до тих пір, поки м'ясо не стане золотистим зовні (близько хвилини). При цьому варто зауважити, що не всю яловичину слід смажити разом, ділите м'ясо на порції рівні однієї жмені і смажте в кілька прийомів.
Як тільки м'ясо буде готове, перекладаємо його на тарілку, а в вок кладемо чилі і часник. Обсмажуємо все разом 30-45 секунд і повертаємо м'ясо назад. Заливаємо яловичину крохмальним розчином, додаємо зелений лук і все перемішуємо. Готуємо ще хвилину. Готову страву посипаємо подрібненою петрушкою.
Рецепт яловичини на сковороді гриль
Інгредієнти: яловичий стейк - 750 г; суха гірчиця; сіль, перець; вершкове масло. Приготування Яловичий стейк надкаливаем ножем з обох сторін. Посипаємо поверхню м'яса сухою гірчицею, сіллю і перцем, а потім розподіляємо м'яке масло по поверхні. Розігріваємо сковороду гриль без масла і кладемо на неї яловичину. Смажимо м'ясо по 2-3 хвилини з обох сторін, для м'яса з кров'ю, або збільшуємо час до тих пір, поки яловичина не дійде до потрібної вам ступеня готовності. Даємо м'яса відпочити 10 хвилин перед подачею.