Вернуться назад Распечатать

Медальйони з індички - рецепти

Медальйони з індички - рецепти
М'ясо індички - дуже смачний і корисний продукт, та до того ж ще і дієтичний. За смаком це щось середнє між м'ясом телятини і куркою. Давайте сьогодні, разом приготуємо медальйони з індички, рецепти яких ми підкажемо нижче.

Рецепт приготування медальйонів з індички


Інгредієнти:
філе індички - 1 кг
Для маринаду:

  • біле сухе вино - 250 мл;

  • лимонний сік - 50 мл;

  • свіжий імбир - за смаком;

  • цибуля порей.


  • Для гарніру:

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • ананас - 1 шт.;

  • спеції;

  • кешью - 30 р.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати медальйони з індички. Філе гарненько промиваємо теплою водою, обробити від кісток, жилок, плівочок і нарізаємо на невеликі шматочки округлої форми. Тепер окремо з'єднуємо біле вино з лимонним соком, додаємо трохи тертого імбиру і заливаємо приготовленим маринадом медальйони з індички приблизно на 30 хвилин.
    Цибулю шаткуємо довгими смужками, кожен шматочок м'яса обгортаємо смужкою цибулі, закріплюємо зубочисткою, підсолюємо і посипаємо чорним перцем. Потім обсмажуємо медальйони на сковороді з маслом з кожного боку до рум'яності і перекладаємо на тарілку. У сік, що виділився з м'яса, додаємо маринад, ананасовий сік , кладемо нарізану великими шматочками болгарський перчик і шматочки ананаса. Протушиваем все на сильному вогні 5 хвилин і викладаємо на гарнір страва до медальйонів, посипаємо підсмаженою кешью і прикрашаємо скибочками лайма.

    Медальйони з індички в духовці


    Інгредієнти:

  • філе індички - 700 г;

  • зелений соус песто - 150 мл;

  • олія рослинна;

  • брокколі - для гарніру;

  • спеції.


  • Приготування
    Пропонуємо ще один спосіб, як приготувати медальйони з індички. Першим ділом включаємо духовку спочатку і розігріваємо її приблизно до 220 градусів. А цим часом, промиваємо поки гарненько філе індички, обсушуємо рушником і нарізаємо невеликими шматочками. М'ясо індички дуже легко пересушити в духовці і тоді воно втратить частину свого неповторного смаку. Щоб цього не сталося, ми з вами «запечатуємо» медальйони на сковороді і тільки потім відправляємо їх у духовку.
    Для цього беремо сковороду, наливаємо в неї кілька ложок рослинного масла і дуже сильно розігріваємо його. Як тільки побачите, що пішов легкий димок від олії, викладаємо наші медальйони і обсмажуємо їх приблизно по 2 хвилини з кожного боку до утворення рум'яної приємною скоринки. Тепер акуратно викладаємо м'ясо на тарілку, підсолюємо трохи за смаком і перчимо. Після цього обмазуємо медальйони зі всіх сторін зеленим соусом песто і укладаємо на деко, застелений папером для випічки, щоб нічого не пригоріло.
    Далі відправляємо деко з індичкою в духовку, розігріту до 220 градусів, і засікаємо приблизно 15 хвилин. Поки медальйони випікаються, відварюємо в підсоленій воді брокколі, розділену на суцвіття, протягом 6 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк, після чого подаємо наше блюдо.

    Медальйони з індички в сметані


    Інгредієнти:

  • філе індички - 1 кг;

  • Медальйони з індички - рецепти

  • бекон - 500 г;

  • сметана - 300 мл;

  • приправа для птиці - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування медальйонів з індички на сковороді, філе промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками, перчимо за смаком і акуратно загортаємо кожен скибочку бекону. Закріплюємо все ретельно зубочисткою і викладаємо м'ясо в сковороду з високими бортиками. Після цього заливаємо кип'яченою водою так, щоб медальйони повністю вкриті рідиною, і як тільки бульйон закипить, додаємо за смаком сметану і тушкуємо хвилин 30 на слабенькому вогні, до готовності. Потім акуратно перекладаємо страву на тарілку і подаємо на стіл з будь-яким гарніром, прикрасивши все свіжою зеленню.