М'ясо індички - дуже смачний і корисний продукт, та до того ж ще і дієтичний. За смаком це щось середнє між м'ясом телятини і куркою. Давайте сьогодні, разом приготуємо медальйони з індички, рецепти яких ми підкажемо нижче.
Рецепт приготування медальйонів з індички
Інгредієнти: філе індички - 1 кг
Для маринаду:
біле сухе вино - 250 мл; лимонний сік - 50 мл; свіжий імбир - за смаком; цибуля порей. Для гарніру:
болгарський перець - 2 шт.; ананас - 1 шт.; спеції; кешью - 30 р. Приготування Зараз розповімо, як приготувати медальйони з індички. Філе гарненько промиваємо теплою водою, обробити від кісток, жилок, плівочок і нарізаємо на невеликі шматочки округлої форми. Тепер окремо з'єднуємо біле вино з лимонним соком, додаємо трохи тертого імбиру і заливаємо приготовленим маринадом медальйони з індички приблизно на 30 хвилин.
Цибулю шаткуємо довгими смужками, кожен шматочок м'яса обгортаємо смужкою цибулі, закріплюємо зубочисткою, підсолюємо і посипаємо чорним перцем. Потім обсмажуємо медальйони на сковороді з маслом з кожного боку до рум'яності і перекладаємо на тарілку. У сік, що виділився з м'яса, додаємо маринад, ананасовий сік , кладемо нарізану великими шматочками болгарський перчик і шматочки ананаса. Протушиваем все на сильному вогні 5 хвилин і викладаємо на гарнір страва до медальйонів, посипаємо підсмаженою кешью і прикрашаємо скибочками лайма.
Медальйони з індички в духовці
Інгредієнти: філе індички - 700 г; зелений соус песто - 150 мл; олія рослинна; брокколі - для гарніру; спеції. Приготування Пропонуємо ще один спосіб, як приготувати медальйони з індички. Першим ділом включаємо духовку спочатку і розігріваємо її приблизно до 220 градусів. А цим часом, промиваємо поки гарненько філе індички, обсушуємо рушником і нарізаємо невеликими шматочками. М'ясо індички дуже легко пересушити в духовці і тоді воно втратить частину свого неповторного смаку. Щоб цього не сталося, ми з вами «запечатуємо» медальйони на сковороді і тільки потім відправляємо їх у духовку.
Для цього беремо сковороду, наливаємо в неї кілька ложок рослинного масла і дуже сильно розігріваємо його. Як тільки побачите, що пішов легкий димок від олії, викладаємо наші медальйони і обсмажуємо їх приблизно по 2 хвилини з кожного боку до утворення рум'яної приємною скоринки. Тепер акуратно викладаємо м'ясо на тарілку, підсолюємо трохи за смаком і перчимо. Після цього обмазуємо медальйони зі всіх сторін зеленим соусом песто і укладаємо на деко, застелений папером для випічки, щоб нічого не пригоріло.
Далі відправляємо деко з індичкою в духовку, розігріту до 220 градусів, і засікаємо приблизно 15 хвилин. Поки медальйони випікаються, відварюємо в підсоленій воді брокколі, розділену на суцвіття, протягом 6 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк, після чого подаємо наше блюдо.
Медальйони з індички в сметані
Інгредієнти: філе індички - 1 кг; бекон - 500 г; сметана - 300 мл; приправа для птиці - за смаком. Приготування Для приготування медальйонів з індички на сковороді, філе промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками, перчимо за смаком і акуратно загортаємо кожен скибочку бекону. Закріплюємо все ретельно зубочисткою і викладаємо м'ясо в сковороду з високими бортиками. Після цього заливаємо кип'яченою водою так, щоб медальйони повністю вкриті рідиною, і як тільки бульйон закипить, додаємо за смаком сметану і тушкуємо хвилин 30 на слабенькому вогні, до готовності. Потім акуратно перекладаємо страву на тарілку і подаємо на стіл з будь-яким гарніром, прикрасивши все свіжою зеленню.