Курячі котлети з грибами - це дуже соковите і апетитне блюдо, яке прикрасить не тільки повсякденний вечерю, але і будь-який святковий стіл. Вони виходять чудово ароматними і ніжними. Давайте ж дізнаємося деякі рецепти приготування курячих котлет з грибами.
Курячі котлети з грибами і сиром в духовці
Інгредієнти: сир твердий - 100 г; олія оливкова - 1 ст. ложка; масло вершкове - 1 ст. ложка; червона цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; гриби свіжі - 250 г; спеції; фарш курячий - 500 г; яйце - 1 шт.; свіжа зелень за бажанням. Приготування Оливкова і вершкове масло з'єднуємо, розігріваємо на сковороді і пасеруємо до м'якості подрібнену цибулю і часник. Потім додаємо нарізані скибочками гриби, додаємо приправу, спеції і готуємо до тих пір, поки не випарується вся рідина. Готову овочеву обжарку перекладаємо в чашку і залишаємо остигати. Цим часом викладаємо в миску курячий фарш, додаємо тертий сир, яйце, цибульну начинку, спеції і трави за смаком. Все добре перемішуємо і прибираємо на 2-3 години в холодильник. Духовку розігріваємо до 170 градусів, формуємо з фаршу невеликі кульки і викладаємо їх на змащене маслом деко. Випікаємо курячі котлетки з грибами в духовці 20 хвилин спочатку на одній стороні, а потім стільки ж на інший.
Січені курячі котлети з грибами
Інгредієнти: куряче філе - 600 г; печериці - 300 г; цибулина - 2 шт.; вершки - 150 мл; білий хліб - 150 г; яйце - 1 шт.; мускатний горіх - щіпка; спеції; свіжа зелень. Приготування Куряче філе рубаємо, трохи підсолюємо і перчимо. Цибулини чистимо, подрібнюємо півкільцями і обсмажуємо до м'якості на маслечко. Цим часом гарненько промиваємо печериці, обсушуємо їх, обробляємо і, порізавши невеликими скибочками, додаємо в сковороду до лучка. У чашу блендера викладаємо білий хлібець без кірки, вливаємо нежирні вершки, розбиваємо яйце, додаємо за бажанням гілочки базиліка, мускатний горіх мелений і збиваємо все до отримання однорідної маси. Тепер з'єднуємо у великій мисці рубане куряче філе, яєчно-вершкову суміш, смажені шампіньйони з цибулею і гарненько вимішуємо. Формуємо з фаршу невеликі кульки і обсмажуємо нарізані курячі котлетки з грибами на рослинному маслечко до золотистої скоринки.
Котлети з курячого фаршу з грибами
Інгредієнти: фарш курячий - 500 г; батон - 1 скибочка; молоко - 30 мл; яйце - 1 шт.; спеції; сметана - 2 ст. ложки; борошно - 05 ст. Для начинки:
печериці - 300 г; цибулина - 1 шт.; масло вершкове - 1 ст. ложка; білі сухі гриби - 2 ст. ложки. Приготування Курячий фарш викладаємо в миску, додаємо попередньо вимочену в молоці і подрібнений скибочку батона, яйце, сметану, борошно і спеції. Гарненько все перемішуємо і поки відкладаємо в сторону. Тепер давайте приготуємо грибну начинку. Для цього беремо печериці, промиваємо, обробляємо їх і рубаємо невеликими шматочками. В іншу миску кладемо сухі гриби, заливаємо їх невеликою кількістю води, накриваємо зверху плівкою, протикаємо в ній декілька отворів і ставимо на кілька хвилин в
мікрохвильовку. Потім обережно зливаємо рідину і дрібно шаткуємо гриби.
У сковороді розтоплюємо шматочок масла, викладаємо порубаний лук, приправляємо спеціями і пасеруємо приблизно 3 хвилинки. Далі додаємо гриби і тушкуємо овочі до м'якості. Після цього змочуємо руки у воді, беремо трохи фаршу, формуємо з нього котлету, робимо в ній в центрі поглиблення і викладаємо туди трохи приготовленої начинки. Обвалюємо сформовані кульки у борошні й обсмажуємо на розігрітій олії до готовності.