Страви з яловичого серця - дуже ситні і калорійні, ідеально відповідні для обіднього меню. Пропонуємо вашій увазі кілька простих, але досить оригінальних рецептів їх приготування.
Блюдо з яловичого серця в мультиварці
Інгредієнти: яловиче серце - 1 шт.; рис - 15 склянки; вода кип'ячена - 3 ст.; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; часник - 4 зубчики; болгарський перець - 1 шт.; масло вершкове - 3 ст. ложки; масло рослинне - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Яловиче серце ретельно промиваємо, очищаємо від судин і плівочок і нарізаємо тонкою соломкою. Цибулю і моркву промиваємо, чистимо і тоненько шаткуємо. У чашу мультиварки наливаємо трохи рослинного масла, викладаємо підготовлені овочі, закриваємо кришку приладу, виставляємо режим «Випічка» і готуємо 10 хвилин.
Потім додаємо яловиче серце і обсмажуємо на тому ж режимі ще 25 хвилин. Далі вимикаємо мультиварку, всипаємо рис, заливаємо все водою, перемішуємо, солимо за смаком і приправляємо спеціями. На панелі вибираємо програму «Плов» і готуємо друге блюдо з яловичого серця до звукового сигналу. Після закінчення часу кидаємо трохи вершкового масла і перемішуємо.
Рецепт страви з яловичого серця
Інгредієнти: яловиче серце - 500 г; борошно - 1 ст. ложка; цибулина - 1 шт.; томатне пюре - 1 ст. ложка; олія рослинна; спеції. Приготування Отже, яловиче серце гарненько промиваємо, витираємо рушником і нарізаємо невеликими порційними кубиками. Потім знову обполіскуємо їх, посипаємо меленим перцем, сіллю і обсмажуємо на сковороді з розігрітим маслом і дрібно нашаткованою півкільцями цибулею. Після цього все злегка присипаємо борошном, перемішуємо і готуємо ще кілька хвилин. Обсмажені шматочки перекладаємо в каструлю, заливаємо повністю гарячою водою, кладемо томатне пюре, лавровий листочок, накриваємо кришкою і тушкуємо гаряче блюдо з яловичого серця на слабенькому вогні приблизно 15 години. На гарнір подаємо відварну або смажену картоплю .
Смачне блюдо з яловичого серця з овочами
Інгредієнти: серце яловиче - 600 г; морква - 3 шт.; огірки солоні - 3 шт.; картопля - 3 шт.; цибулина - 2 шт.; томат - 500 г; зелень петрушки; спеції. Приготування Рецепт страви з яловичого серця досить простий. Воно стане відмінним варіантом для ситного обіду або вечері. Отже, для початку серці ретельно промиваємо, видаляємо зайвий жирок, пленочки і кладемо його в простору каструлю. Заливаємо м'ясо великою кількістю води і залишаємо приблизно на 3 години постояти.
Далі витягуємо його, гарненько промиваємо і кладемо в чашу мультиварки. Після цього наливаємо гарячу воду, закриваємо кришку приладу і активуємо на 3 години програму «Гасіння». Хвилин за 15 до готовності, підсолюємо м'ясо за смаком і продовжуємо варити до звукового сигналу. Потім акуратно виймаємо серце і занурюємо на 15 хвилин в ємність з холодною водою. Тепер яловичий шматок
обсушуємо рушником і нарізаємо тоненькими скибочками упоперек волокна.
Після цього переходимо до овочевої частини страви. Картоплю і цибулю чистимо, обполіскуємо і шаткуємо невеликими шматочками. Викладаємо їх у каструлю і пасеруємо при температурі 150 градусів в режимі «Мультиповар» на рослинному маслечко хвилин 10. Солоні огірочки нарізаємо кубиками, помідори подрібнюємо, а петрушку промиваємо і дрібно рубаємо. Далі збираємо всі компоненти страви в мультиварці: яловиче серце, обсмажені овочі, шматочки солоних огірків і помідор. Знову включаємо «Мультиповар», зменшуємо температуру до 120 градусів і тушкуємо 30 хвилин, посипати посіченою петрушкою.