Якщо раніше вам не доводилося звертати увагу на такий продукт, як свиняче серце, то настав час нових кулінарних експериментів. Завдяки тонким м'язовим волокнам, свиняче серце готується набагато менше яловичого і разом з тим виходить більш ніжним. Спробуйте приготувати цей не примітний продукт, щоб переконається в тому, наскільки сильно багато помиляються на його рахунок.
Рецепт свинячого серця на грилі
Інгредієнти: свиняче серце - 1 шт.; оливкова олія - 4 ст. ложки; червоний винний оцет - 1 ст. ложка; вустерширський соус - 1 ст. ложка; сіль - 1 ч. ложка; сушений орегано, чебрець - 1 ч. ложка; чорний мелений перець - 1 ч. ложка; болгарський перець - 3-4 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт. Приготування Свиняче серце нарізаємо пластами, при цьому попутно витягуючи вени, плівки та хрящову тканину. М'якоть кладемо в миску і поливаємо оливковою олією і оцтом, слідом додаємо вустерширський соус , сіль, чебрець, орегано і чорний перець. Натираємо шматочки маринадом і залишаємо постояти 30-40 хвилин.
Розігріваємо гриль. Скибочки цибулі і перцю змащуємо залишилися олією і приправляємо сіллю. Закладаємо м'ясо з овочами на решітку і тримаємо, не закриваючи кришкою, 8 хвилин, після чого перевертаємо і продовжуємо готування ще 5 хвилин. Якщо після закінчення часу серця не дійдуть до бажаного ступеня готовності - потримаєте їх на вогні ще від 2 до 5 хвилин. Перед подачею серце має полежати хвилин 5 щоб зберегти свою соковитість.
Страви зі свинячого серця в мультиварці
Інгредієнти: свиняче серце - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; сметана - 4-5 ст. ложок; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування У чашу мультиварки розігріваємо олію, використовуючи режим "Смаження". Пасеруємо на олії цибулю до прозорості, після чого додаємо до нього натерту моркву і продовжуємо готування до тих пір, поки цибуля не стане золотистим. Нарізане кубиками серце швидко обсмажуємо з овочами так, щоб він лише встиг "схопиться". Слідом кладемо сметану і заливаємо мультистакан води або м'ясного бульйону . Перемикається в режим "Гасіння" і виставляємо час - 2 години.
Наше друге блюдо зі свинячого серця готове, перед подачею посипаємо його подрібненою зеленню.
Страву зі свинячого серця
Інгредієнти: свинячий язик - 1 шт.; свиняче серце - 1 шт.; мариновані шампіньйони - 280 м; копчена курятина - 150 г; майонез; зелень. Приготування Мова відварюємо, очистити від плівки і нарізаємо соломкою. Серце також відварюємо в підсоленій воді окремо і подрібнюємо аналогічним чином. Мариновані печериці ріжемо пластинками, а курятину розбираємо на волокна. З'єднуємо всі інгредієнти в салатник і заправляємо майонезом. Даємо салату охолоне перед подачею і посипаємо свіжою зеленню.
Свиняче серце з овочами
Інгредієнти: свиняче серце - 2 шт.; морква - 1 шт.; цибулю-шалот - 4 шт.; шинка - 100 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; томат - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; вершкове масло - 1 ст. ложка. Приготування Серце заливаємо водою і залишаємо вимочуватися на ніч, змінюючи воду на свіжу 2-3 рази. Тепер серце витягаємо і нарізаємо
кубиками.
У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану дрібними кубиками моркву, цибулю-шалот і шинку близько 5 хвилин. Далі кладемо подрібнений часник і томати. Ретельно все перемішуємо, заправляємо спеціями і зменшуємо вогонь.
На іншій сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому шматочки свинячого серця до золотистого кольору. Як тільки серця будуть готові, змішуємо їх з овочами і обсмаженим беконом. Подаємо відразу ж після приготування.