Пропонуємо вам кілька рецептів приготування свинини з картоплею. Блюдо виходить дуже ситним, поживним і, безумовно, дуже смачним! Переконайтеся в цьому самі!
Рецепт печені зі свинини з картоплею
Інгредієнти: свинина - 400 г; кип'ячена вода - 1 ст.; цибулина - 1 шт.; картопля - 600 г; морква - 1 шт.; часник - 2 зубчики; олія рослинна; лавровий листочок; спеції. Приготування Отже, для приготування цієї страви, спочатку давайте підготуємо всі необхідні інгредієнти. Для цього м'ясо добре промиваємо під проточною холодною водою, обсушуємо серветкою і нарізаємо невеликими кубиками. Цибулю очищаємо від лушпиння, шаткуємо півкільцями. Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній терочке. У казані добре розігріваємо рослинне масло, викладаємо шматочки свинини і обсмажуємо, помішуючи, до утворення рум'яної скоринки. Потім додаємо до м'яса цибулю, моркву і тушкуємо протягом 5-7 хвилин.
Картоплю чистимо, ріжемо брусочками, викладаємо в сотейник і заливаємо водою так, щоб він не повністю був покритий рідиною. Коли вода закипить, вогонь зменшуємо, підсолюємо і перчимо страву за смаком, закриваємо кришкою і готуємо жарке протягом 40 хвилин.
А ми цим часом поки чистимо часник і подрібнюємо його за допомогою гострого ножа. Приблизно за 10-15 хвилин до закінчення приготування додаємо в спекотне лавровий листочок і подрібнений часничок. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і продовжуємо тушкувати страву до повної готовності і м'якості картоплі. Після цього знімаємо казан з плити, даємо йому трохи настоятися, а потім розкладаємо по тарілках, посипаємо за бажанням свіжої подрібненої зеленню і подаємо до столу.
Рецепт свинини з картоплею в духовці
Інгредієнти: свинина - 500 г; помідори - 3 шт.; картопля - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; часник - 3 зубчики; сир - 100 г; спеції. Приготування Для початку м'ясо розморожуємо і нарізаємо невеликими скибочками товщиною в 1 сантиметр. Потім кожен шматочок злегка відбиваємо молотком, натираємо гарненько сіллю, перцем і викладаємо в один шар на деко, промазанний маслом. Чистимо цибулину, промиваємо і шаткуємо півкільцями. Картоплю миємо, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній терочке.
Тепер викладаємо поверх м'яса цибулька, нарізаний кружечками помідор і картоплю. Відправляємо деко в духовку і засікаємо приблизно 30 хвилин. Не втрачаючи часу дарма поки чистимо часник видавлюємо через прес, а сир натираємо на терочке. За 5 хвилин до готовності, акуратно дістаємо страву з духовки, посипаємо сиром, часник і відправляємо назад.
Рецепт свинини з картоплею в духовці
Інгредієнти: картопля - 1 кг; свинина - 1 кг; цибулина - 1 шт.; морква - 2 шт.; спеції; кетчуп - 1 ст. ложка; олія рослинна. Приготування Чистимо цибулину, шаткуємо довільними шматочками і пасеруємо на сковороді у великій кількості рослинного масла 5 хвилин. Моркву очищаємо, натираємо на крупній терочке, відправляємо до цибулі і обсмажуємо овочі 5 хвилин. М'ясо промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і злегка обсмажуємо з цибулею і морквою.
Тепер готуємо глиняні горщики, розкладаємо в них вміст сковорідки, солимо, перчимо і додаємо за смаком трохи кетчупу . Картоплю чистимо, подрібнюємо кубиками і розкладаємо по горщикам. Заливаємо водою, закриваємо зверху кришкою і ставимо в духовку. Запікаємо страву при 200 градусах до м'якості картоплі приблизно 45 хвилин. Перед подачею на стіл прикрашаємо спекотне свіжої посіченою зеленню і присипаємо за бажанням тертим сиром.