Цибулю і моркву є єдиними і, мабуть, найбільш універсальними доповненнями до м'ясних страв, саме тому ми вирішили приділити увагу настільки звичним інгредієнтів і розповісти про те, як приготувати печінку з цибулею і морквою.
Куряча печінка з цибулею і морквою
Інгредієнти: куряча печінка - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; вершкове масло - 25 г; сіль, перець - за смаком; борошно - 2-3 ст. ложки. Приготування Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і перцем. Обвалюємо в отриманій суміші шматочки курячої печінки . У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому курячу печінку 4-5 хвилин. Обсмажені скибочки викладаємо в тарілку і накриваємо фольгою, щоб не охолонули.
У тій же сковороді обсмажуємо нарізану тонкими кільцями цибулю і моркву до м'якості. Сіль і перець додаємо за смаком, разом з вершковим маслом, як тільки овочі будуть готові. Змішуємо готові овочі і печінка прямо в сковороді, прогріваємо ще пару хвилин і подаємо до столу.
Смажена печінка з цибулею і морквою подається до столу окремо, або з гарніром з картопляного пюре.
Печінка, тушкована з цибулею та морквою
Інгредієнти: яловича печінка - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; солодкий перець - 1 шт.; часник - 4 зубчики; томатна паста - 4 ст. ложки; копчена шинка - 4 скибочки; рослинна олія; сіль, перець - за смаком; паприка - 1 ст. ложка. Приготування Перед тим, як посмажити яловичу печінку з цибулею і морквою, саму печінку необхідно очистити від плівок, жив і жовчних проток, а потім промити і нарізати соломкою.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому шматочки печінки до золотистого кольору. Як тільки печінка підрум'яниться, додаємо на сковороду нарізану ріпчасту цибулю, тонкі кільця перцю і натерту на крупній тертці моркву. Пасеруємо овочі 4-5 хвилин додаємо томатну пасту і часник.
Щоб страва просякло копченим смаком і ароматом, закладаємо слідом за овочами скибочки шинки або копченого бекону. Приправляємо страву за смаком сіллю, перцем і паприкою, накриваємо кришкою і тушкуємо у власному соку 10 хвилин, після чого страву можна подавати до столу. Якщо рідини на сковороді недостатньо - додайте трохи води або м'ясного бульйону.
Печінка, тушкована з цибулею та морквою, подається разом з підливою, в якій вона готувалася, а також гарніром з круп, пасти або овочів.