М'ясо, запечене в рукаві, виходить неймовірно соковитим, ніжним і ароматним. Його можна зробити самостійно і подати з відварною картоплею , а можна додати різні овочі та зелень, отримавши повноцінне ситне блюдо. Давайте розглянемо з вами як правильно і смачно приготувати м'ясо в рукаві.
М'ясо з овочами в рукаві
Інгредієнти: картопля - 7 шт.; м'якоть свинини - 1 кг; морква - 2 шт.; солодкий болгарський перець - 4 шт.; цибулина - 1 шт.; помідори - 4 шт.; рідкий мед - 1 ч. ложка; гірчиця - 1 ст. ложка; сметана - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Отже, м'ясо промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки. Далі обробляємо перець, виймаємо насіння і шаткуємо його скибочками разом з помідорами. Цибулю чистимо, розрізаємо на 4 частини, а морква - циліндрами.
Тепер в невеликій мисці змішуємо рідкий мед, гірчицю , сметану і спеції. Викладаємо в приготований соус шматочки м'яса, підсолюємо їх, добре перемішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на годину.
Цим часом чистимо картоплю, розрізаємо його на невеликі часточки, посипаємо спеціями за смаком і складаємо в рукав. Після цього додаємо туди ж мариноване м'ясо і підготовлені овочі. Далі щільно зав'язуємо рукав з обох сторін, кладемо на деко і ставимо в холодну духовку. Потім виставляємо температурний режим 200 градусів і включаємо духовку. Через 20 хвилин акуратно виймаємо деко і за допомогою зубочистки робимо на рукаві кілька проколів. Запікаємо м'ясо з овочами приблизно годину, а в кінці приготування розрізаємо пакет і чекаємо ще 10 хвилин, щоб блюдо придбало і апетитну рум'яну скориночку.
Рецепт м'яса в рукаві
Інгредієнти: яловичина - 500 г; часник - 4 зубчики; лавровий листочок; спеції. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як приготувати м'ясо в рукаві. Яловичину промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Часник очищаємо, видавлюємо через прес і натираємо отриманою сумішшю шматочки яловичини. Потім підсолюємо, перчимо їх за смаком і ретельно перемішуємо. Духовку заздалегідь включаємо і залишаємо прогріватися до 200 градусів.
Цим часом відрізаємо невеликий рукав для запікання і з одного боку герметично його зав'язуємо. Всередину наливаємо трохи рослинного масла, викладаємо підготовлене м'ясо, додаємо кілька лаврових листочків і зав'язуємо з іншого боку. Обережно струшуємо пакет, щоб яловичі шматочки перемішалися і масло рівномірно розподілилася. Далі протикаємо зверху зубочисткою 3 отвори і відправляємо в духовку на 2 години. Після закінчення часу м'ясо в рукаві акуратно дістаємо з духовки, розрізаємо пакет, перекладаємо вміст на блюдо і подаємо на стіл з відварною картоплею і томатним соусом.
Картопля з м'ясом у рукаві
Інгредієнти: картопля - 400 г; м'якоть свинини - 400 г; цибулина - 100 г; морква - 100 г; сметана - 150 мл; спеції; свіжа зелень. Приготування Картоплю промиваємо, очищаємо і нарізаємо на великі шматочки. Тепер перекладаємо її у велику миску. М'ясо рубаємо кубиками і додаємо до картоплі. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а моркву подрібнюємо кубиками. Потім викладаємо овочі до м'яса, посипаємо дрібно нарізаною свіжою зеленню, солимо і перчимо за смаком. В останній момент кладемо сметану і ретельно все перемішуємо.
Після цього відрізаємо від рулону невеликий рукав, зав'язуємо його з одного боку і наповнюємо овочами, з м'ясом. Щільно закріплюємо і викладаємо у форму для випічки. Тепер вмикаємо духовку, виставляємо її на 180-200 градусів і відправляємо нашу страву запікатися мінімум на годину, зробивши в пакеті кілька отворів для виходу пари.