Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування свинини у фользі. Блюдо виходить чудово м'яким, соковитим і ароматним.
Рецепт запеченої свинини у фользі
Інгредієнти: м'якоть свинини - 700 г; часник - 6 зубчиків; сіль крупна; гірчичний соус в зернах; спеції. Приготування Для початку беремо кілька зубчиків часничку, очищаємо їх від лушпиння і розрізаємо вздовж на 3 тонкі пластиночки. М'якоть свинини гарненько промиваємо, обсушуємо і робимо в ній по всій верхній поверхні невеликі надрізи, вставляючи туди часник. Сіль змішуємо з чорним меленим перцем, а потім натираємо цією сумішшю наш шматок м'яса. Зверху свинину рясно змащуємо гірчичним соусом так, щоб зерна практично повністю вкрили м'ясо. Далі кладемо його в щільну, харчову фольгу і туго загортаємо. Поміщаємо м'ясо у форму і відправляємо запікатися на півтори години в розігріту до 180 градусів духовку.
Потім акуратно витягаємо готове м'ясо, даємо йому трохи охолонути і акуратно знімаємо фольгу. Після цього беремо гострий ніж і свинину нарізаємо на порційні шматочки, товщиною близько 15-2 сантиметри. Додатково до такої страви можете подати соус ткемалі або гострий кетчуп. Також запечена свинина чудово поєднується зі свіжим салатом, відварними овочами і рисовим гарніром.
Рецепт запікання свинини у фользі
Інгредієнти: м'якоть свинини - 1 кг; морква - 1 шт.; часник - 6 зубчиків. Для обвалювання:
сіль - 1 ч. ложка; мускатний горіх - щіпка; коріандр - щіпка; запашний перець - 6 шт.; кумін - 1 ч. ложка; гвоздика - 5 шт. Приготування Зубчики часнику чистимо і розрізаємо навпіл уздовж. Морква шаткуємо маленькими кубиками, а перець і гвоздику заздалегідь подрібнюємо в
ступці і змішати з іншими спеціями. Тепер гарненько обвалюємо м'ясо в приготовленої ароматною присипке і гострим ножем проколюємо на поверхні 10-12 отворів. І в кожне вкладаємо одну половинку часничку і часточку морквини. Далі загортаємо свинину у фольгу і ставимо приблизно на 2 години в духовку, виставивши температуру близько 200 градусів.
По закінченні вказаного часу, акуратно виймаємо деко, розгортаємо м'ясо, поливаємо соком, що утворився і підсмажуємо грилем. Готове блюдо виходить дуже м'яке, ароматне і його можна подавати на стіл в будь-якому вигляді, зі свіжими овочами або відварною картоплею.