Давайте розглянемо з вами, як приготувати рулет з рульки. Така закуска відмінно прикрасить ваш стіл і викличе у всіх захоплення.
Рулет з рульки в мультиварці
Інгредієнти: вода - 300 мл; каррі - 1 ч. ложка; куряче філе - 3 шт.; лавровий лист - 2 т.; цибулина - 1 шт.; морква - 5 шт.; свиняча рулька - 1 кг; часник - 4 зубчики; цибулиння - 15 г; спеції. Приготування Спочатку давайте приготуємо відвар з промитої лушпиння цибулі, лаврового листочка і запашного перчика. Туди ж додаємо очищену, цілу цибулину, і вмикаємо на приладі режим «Мультиповар» з установкою температури 120 градусів і часу 10 хвилин. Цим часом рульку гарненько промиваємо, скоблим шкірку ножем, розсікає уздовж і акуратно вирізаємо кістка. Злегка відбиваємо всі опуклі частини м'яса, натираємо з обох сторін спеціями і часником. Моркву чистимо й нарізаємо тонкими довгими смужками і укладаємо зверху на гомілку.
Філе курки розкладаємо на столі, накриваємо плівкою і відбиваємо молоточком. Посипаємо карі і перекладаємо рівним шаром на рульку з морквою.
Тепер акуратно згортаємо всі рулетом, замотуємо міцно тугий ниткою і занурюємо його в цибульний відвар, додати за смаком сіль. Тепер закриваємо кришку мультиварки, виставляємо програму «Гасіння» і засікаємо приблизно 3 години. Після закінчення часу дістаємо готовий рулет з рульки з відвару, остуджуємо, прибираємо на 2 години в холодильник, після чого видаляємо нитки і подаємо страву в якості м'ясної нарізки або готуємо з нього смачні і ситні бутерброди.
Рецепт рулету з свинячої рульки
Інгредієнти: свиняча рулька - 1 шт.; спеції. Приготування Рульку надрізаємо вздовж до кістки і гострим ножем акуратно вирізаємо з м'яса кістка, намагаючись не пошкодити цілісність шкіри. Спеції і сіль змішати в мисочці і натираємо отриманою сумішшю м'ясо з усіх боків. Потім беремо формувальну сітку і одягаємо на відповідну трубу. М'ясо від рульки щільно згортаємо рулетом, краю заправляємо всередину і кладемо рулет в трубу, напинаючи на нього сітку і щільно зав'язуючи кінці.
Замість формувальної сітки можете використовувати простий шпагат для в'язки ковбас або звичайні щільні нитки. Далі загортаємо рулет у фольгу, укладаємо у форму для запікання і ставимо в розігріту духовку на 15 години. Далі обережно знімаємо фольгу і підрум'янюємо наш рулет з рульки в духовці ще 5-10 хвилин. Потім блюдо повністю охолоджуємо і кладемо рулет в холодильник на 8 годин.
Рулет з рульки з начинкою
Інгредієнти: свиняча рулька - 1 шт.; яблуко - 2 шт.; спеції; часник; сметана. Приготування Рульку розрізаємо, акуратно вирізаємо кістки і сухожилля. М'ясо трохи відбиваємо, натираємо сіллю і рубаним часником. Яблука очищаємо, розрізаємо на четвертинки, видаливши насіння, і викладаємо скибочки на пласт м'яса. Скручуємо рулет, щільно перетягаючи ниткою, і укладаємо в рукав для запікання. Відправляємо страву на 3 години в гарячу духовку, після чого перекладаємо його на тарілку, відрізаємо нитки, нарізаємо шматочками, змащуємо сметаною, посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.
М'ясний рулет з рульки з чорносливом
Інгредієнти: свиняча гомілка - 1 шт.; чорнослив - 15 шт.; гірчиця - 1 ч. ложка; рідкий мед - 1 ст. ложка; спеції. Приготування Свинячу гомілку відварюємо в підсоленій воді близько 3-4 годин. Чорнослив промиваємо і замочуємо. Гірчицю змішуємо з медом, приправляємо перцем, сіллю, коріандром і розмарином. Далі на м'ясо кладемо чорнослив і промазуємо гарненько отриманою сумішшю. М'ясо щільно згортаємо рулетом, туго зав'язуємо щільною ниткою, замотуємо в харчову плівку, або в спеціальний рукав для випічки. Тепер відправляємо блюдо в холодильник і залишаємо на всю ніч застигати. Вранці загортаємо м'ясо у фольгу і відправляємо на 20-30 хвилин у гарячу духовку.