Всім нам знайомий рецепт шашлику з свинини з ківі, при цьому екзотичний фрукт передає м'яса не тільки свій солодкуватий смак, але і допомагає зробити свинину м'якше, розщеплюючи м'ясні волокна, що входить до складу свого соку кислотою. Сьогодні ж ми відступимо від рецептів свинини, маринованої з ківі і візьмемося за щось більш оригінальне.
Свинина з ківі в фользі
Інгредієнти: свинячі відбивні - 4 шт.; соєвий соус - 1 /4 ст.; рідкий дим - 2 ч. ложки; гострий соус - за смаком; мед - 3 ст. ложки; ківі - 2 шт.; ананас - 1 ст.; болгарський перець - 1 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; петрушка; оливкова олія; сіль, перець - за смаком. Приготування Соєвий соус змішуємо з рідким димом, медом і парою крапель будь-якого гострого соусу, наприклад, табаско. Маринуємо м'ясо 30 хвилин в отриманому соусі. Сковороду гриль розігріваємо і змащуємо олією. Швидко обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору, для того, щоб м'ясо було більш презентабельно під час подачі. Тепер покриваємо м'ясо парою кружечків ківі і обертаємо фольгою (можна замінити фольгу рукавом для випічки). Запікаємо свинину в розігрітій до 190 градусів духовці 15-20 хвилин.
Поки м'ясо готується, залишився ківі нарізаємо кубиками, аналогічним чином подрібнюємо перець, червоний лук і ананас. Солимо і перчимо фрукти і залишаємо в холодильнику.
Свинячі відбивні залишаємо відлежаться 7-10 хвилин і подаємо з фруктовою сальсою.
Запечена свинина з ківі
Запечену з ківі свинину приготувати легко, і ми довели це в попередньому рецепті. Але що, якщо запекти м'ясо в горщику з фруктами і пастою каррі. Східні аромати гарантовано закрутять голову домочадцям ще до подачі страви.
Інгредієнти: ківі - 2 шт.; свинина - 300 г; перець чилі - за смаком; паста каррі - 30 г; вершки - 1/2 ст.; сіль - за смаком; коричневий цукор - 10 г; рибний соус - 1 ст. ложка. Приготування У невеликій мисці кип'ятимо 250 мл води і розводимо в ній пасту каррі. Переливаємо отриману суміш в глиняний горщик, закладаємо туди нарізану соломкою свинину додаємо сіль, рибний соус і цукор. Розводимо рідина в горщику вершками і ставимо все в духовку, розігріту до 160 градусів, на 25-30 хвилин. За 5-7 хвилин до закінчення готування, додаємо до м'яса нарізану кубиками ківі. Готове каррі дістаємо з духовки, розкладаємо по піалах і посипаємо гострим перцем і зеленню. Таке блюдо прийнято подавати з рисом або коржами.