Баранина - улюблене м'ясо більшості східних народів. Воно відрізняється не тільки своїми дивними смаковими якостями, але і, звичайно ж, корисними властивостями. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати баранину в казані і смачно нагодувати всю сім'ю.
Баранина, тушкована в казані
Інгредієнти: баранина - 500 г; цибулина - 500 г; свіжа зелень - за смаком; спеції; цибулина - 2 шт.; часник - 2 зубчики; свіжа зелень - 1 пучок; приправи - за смаком. Приготування Для приготування баранини в казані спочатку необхідно підготувати м'ясо. Для цього дістаємо його з холодильника, промиваємо і просушуємо. Далі нарізаємо м'ясо невеликими шматочками і складаємо їх у чавунний глибокий казан, натираючи сіллю і меленим перцем за смаком.
Тепер відставляємо його поки в сторону, а самі займемося підготовкою інших інгредієнтів. Чистимо цибулину, промиваємо і дрібно шаткуємо, а зелень рубаємо ножем. Тепер відправляємо цибулька і зелень в казан до м'яса і гарненько перемішуємо всі разом. Щільно закриваємо кришкою і ставимо посуд на помірний вогонь.
Тушкуємо баранину протягом години, не забуваючи періодично помішувати, щоб воно не підгоряло. Готову страву розкладаємо по порційних тарілочках з будь-яким гарніром, посипаючи зверху при бажанні великою кількістю подрібненою свіжою зеленню, і поливаючи при смаженні соком! Ось і все, баранина з цибулею в казані готова!
Рецепт баранини в казані
Інгредієнти: бараняча лопатка - 700 г; цибулина - 2 шт.; часник - 2 зубчики; спеції; морква - 1 шт.; картопля - 5 шт.; перець болгарський - 1 шт.; коріандр, хмелі-сунелі - за смаком. Приготування Баранячу лопатку кладемо в каструлю, заливаємо водою і замочуємо приблизно на 1 годину. Після цього її добре промиваємо, зачищаємо і викладаємо в казан. Туди ж кидаємо очищені цибулини, часник і спеції за смаком. Ставимо посуд на самий маленький вогонь, накриваємо кришкою і чекаємо приблизно 1 годину.
Не втрачаючи часу дарма, підготуємо поки овочі. Морква, цибуля, болгарський перчик і картоплю чистимо, обробляємо при необхідності і нарізаємо невеликими кубиками. Помідори розрізаємо півкільцями, а зелень дрібненько шаткуємо. Після цього відкриваємо кришку казана, пробуємо баранину на м'якість і витягуємо цибулю і часник. Далі кидаємо картоплю і моркву, вливаємо трохи води, кладемо трохи гіркого перчика, знову накриваємо кришкою і варимо овочі до напівготовності.
Потім додаємо подрібнену цибульку і болгарський перчик. Знову накриваємо посуд кришкою і чекаємо хвилин 10-15. Приблизно за цей час всі овочі пустять сік, і страва буде тушкуватися саме в ньому. У самому кінці додаємо помідори, доводимо до кипіння і як тільки баранина з овочами в казані буде готова, знімаємо з вогню і розкладаємо рагу по тарілках.
Шурпа з баранини в казані
Інгредієнти: нут - 200 г; баранина - 2 кг; цибулина - 1 кг; морква - 05 кг; помідори - 3 шт.; солодкий болгарський перець - 2 шт.; свіжа зелень - 2 пучка; спеції; яблука - 2 шт.; зелена цибуля - 05 пучка; масло рослинне - 150 мл. Приготування М'ясо промиваємо, рубаємо шматочками, обсушуємо й обсмажуємо в розпечене масло до рум'яності. Овочі обробляємо, рубаємо невеликими скибочками. Тепер додаємо до м'яса цибулька, перемішуємо і продовжуємо готувати до рум'яного кольору. Потім кидаємо солодкий перчик і помідори. Всі перемішаємо, додаємо моркву, коріандр, куркуму, зіру , сіль і перець за смаком.
Через 10 хвилин кладемо нут, картоплю, посипаємо зеленню і заливаємо все водою. Коли картопля стане м'якою, кидаємо в шурпу подрібнену зелену цибулю та яблука. Варимо суп ще 15 хвилин і розливаємо по тарілках.