Один з варіантів приготування курячої грудки - запікання під сирною скоринкою. Після подібної техніки готування, м'ясо залишається соковитим і ароматним всередині і насичується тонким сирним смаком.
Куряча грудка під сиром в духовці
Інгредієнти: Для курки:
філе куряче - 4 шт.; борошно - 140 г; хлібна паніровка - 210 г; тертий пармезан - 1/2 ст.; моцарелла - 100 г; яйця - 2 шт.; молоко - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Для соусу:
томатний соус - 700 мл; тертий пармезан - 20 г; базилік - 1/2 пучка; рослинне масло - 70 мл Приготування Розігріваємо духовку до 180 градусів. Куряче філе злегка відбиваємо і приправляємо з обох сторін сіллю і перцем.
Обвалюємо підготовлену курятину в борошні, потім занурюємо в суміш яйця і молока, а після посипаємо паніровкою, змішаною з тертим сиром.
У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому філе з обох боків до золотистого кольору. У форму для випікання наливаємо томатний соус , зверху розкладаємо обсмажені грудки, викладаємо на них свіжий базилік і посипаємо все сиром. Ставимо страву в духовку і запікаємо до тих пір, поки сир не розплавиться.
Філе з грибами під сиром в духовці
Інгредієнти: куряче філе - 2 шт.; гриби - 200 г; сіль, перець - за смаком; зелень кропу - 1 жменя; твердий сир - 70 г; рослинне масло. Приготування Гриби дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді до повної готовності. Змішуємо гриби з подрібненою зеленню. Курячу грудку надрізаємо уздовж, приправляємо, а в "кишеньку" закладаємо грибну начинку. Філе обсмажуємо до рум'яного кольору, а потім посипаємо сиром і запікаємо під грилем до рум'яного кольору.
Куряча грудка з помідорами і сиром в духовці
Інгредієнти: куряче філе - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; оливкова олія; томати вялені - 1/2 ст.; козячий сир - 60 г; листя базиліка. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Куряче філе приправляємо сіллю і перцем, а потім обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору. Як тільки філе буде обсмажені, викладаємо їх у форму, поверх розподіляємо подрібнені томати та сир. Ставимо страву в розігріту духовку на 5-9 хвилин, а потім посипаємо готове філе подрібненим базиліком. Філе з сиром в духовці готова до подачі на стіл. Урізноманітнити блюдо, при бажанні, можна, додавши до в'яленим томатам трохи солодкого перцю, або змішавши відразу кілька видів сиру.