Вернуться назад Распечатать

Філе під сиром в духовці

Філе під сиром в духовці
Один з варіантів приготування курячої грудки - запікання під сирною скоринкою. Після подібної техніки готування, м'ясо залишається соковитим і ароматним всередині і насичується тонким сирним смаком.

Куряча грудка під сиром в духовці


Інгредієнти:
Для курки:

  • філе куряче - 4 шт.;

  • борошно - 140 г;

  • хлібна паніровка - 210 г;

  • тертий пармезан - 1/2 ст.;

  • моцарелла - 100 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для соусу:

  • томатний соус - 700 мл;

  • тертий пармезан - 20 г;

  • базилік - 1/2 пучка;

  • рослинне масло - 70 мл


  • Приготування
    Розігріваємо духовку до 180 градусів. Куряче філе злегка відбиваємо і приправляємо з обох сторін сіллю і перцем.
    Обвалюємо підготовлену курятину в борошні, потім занурюємо в суміш яйця і молока, а після посипаємо паніровкою, змішаною з тертим сиром.
    У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому філе з обох боків до золотистого кольору. У форму для випікання наливаємо томатний соус , зверху розкладаємо обсмажені грудки, викладаємо на них свіжий базилік і посипаємо все сиром. Ставимо страву в духовку і запікаємо до тих пір, поки сир не розплавиться.

    Філе з грибами під сиром в духовці


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 2 шт.;

  • гриби - 200 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень кропу - 1 жменя;

  • твердий сир - 70 г;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Гриби дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді до повної готовності. Змішуємо гриби з подрібненою зеленню. Курячу грудку надрізаємо уздовж, приправляємо, а в "кишеньку" закладаємо грибну начинку. Філе обсмажуємо до рум'яного кольору, а потім посипаємо сиром і запікаємо під грилем до рум'яного кольору.

    Куряча грудка з помідорами і сиром в духовці


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • оливкова олія;

  • Філе під сиром в духовці

  • томати вялені - 1/2 ст.;

  • козячий сир - 60 г;

  • листя базиліка.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Куряче філе приправляємо сіллю і перцем, а потім обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору. Як тільки філе буде обсмажені, викладаємо їх у форму, поверх розподіляємо подрібнені томати та сир. Ставимо страву в розігріту духовку на 5-9 хвилин, а потім посипаємо готове філе подрібненим базиліком. Філе з сиром в духовці готова до подачі на стіл. Урізноманітнити блюдо, при бажанні, можна, додавши до в'яленим томатам трохи солодкого перцю, або змішавши відразу кілька видів сиру.