Свинина може бути куди більш корисною, ніж ви собі можете уявити. Ніжне і соковите м'ясо чудово поєднується з овочами, а переконатися в цьому можна на власному досвіді, приготувавши страви за нашими рецептами.
Рецепт приготування свинини з овочами
Інгредієнти: свиняче філе - 1 кг; арахісове масло - 2 ст. ложки; морква - 2 шт.; болгарський перець - 2 шт.; зелена цибуля - 1 пучок; зелений горошок - 200 г; часник - 2 зубчики; тертий імбир - 1 ч. ложка; соєвий соус - 1/3 ст.; коричневий цукор - 1 ст. ложка; соус чилі - за смаком. Приготування З соєвого соусу , цукру і соусу чилі готуємо маринад. Кладемо м'ясо на деко і поливаємо половиною отриманого маринаду. Запікаємо м'ясо при 200 градусах 25-30 хвилин.
Тим часом овочі нарізаємо соломкою і обсмажуємо на арахісовій олії 5-7 хвилин. За хвилину до кінця приготування до овочевої суміші додаємо пропущений через прес часник і імбир. Викладаємо готові овочі на тарілку, зверху розміщуємо скибочки свинини і поливаємо блюдо з маринадом.
Рецепт з тушкованої свинини з овочами
Інгредієнти: помідори - 500 г; часник - 2 зубчики; курячий бульйон - 1/2 ст.; петрушка; свинина - 15 кг; бекон - 4 скибочки; морква - 2 шт.; картопля - 3-4 шт.; рослинна олія; ріпчаста цибуля - 1 шт. Приготування Помідори очищаємо від шкірки, пюрируем і тушкуємо до утворення густого соусу. Додаємо в отриманий соус часник і курячий бульйон . Свинину нарізаємо великими кубиками і швидко обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії. Обсмажене м'ясо перекладаємо в соус і тушкуємо 1 годину. Після закінчення часу, при необхідності, підливаємо ще трохи бульйону і кладемо нарізані овочі. Тушкуємо страва до повної готовності овочів і подаємо посипавши зеленню.
Рецепт свинини, запеченої з овочами
Інгредієнти: часник - 2 зубчики; сушений розмарин - 5 ч. ложок; сушений майоран - 4 ч. ложки; сіль, перець - за смаком; свинина - 1-15 кг; картопля - 8 шт.; морква - 500 г; рослинне масло. Приготування У невеликій мисці змішуємо подрібнений часник з розмарином і майораном. До отриманої суміші додаємо добру пучку солі і перцю. Половиною суміші натираємо м'ясо, а другу половину рівномірно розподіляємо між шматочками овочів.
Викладаємо м'ясо в центр змащеного маслом деко, з боків розкладаємо овочі, накриваємо деко фольгою і ставимо все в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. Готове м'ясо перед подаванням повинне постояти поза духовки близько 10-15 хвилин, щоб сік не вийшов з волокон.
Рецепт смаженої свинини з овочами
Поєднання свинини з солодким сиропом - класика китайської кухні. Повторити рецепт не складно і подвійно швидко, якщо замість свіжих овочів використовувати заморожений овочевий мікс.
Інгредієнти: цукор - 3/4 ст.; вода - 3/4 ст.; свинина - 15 кг; рибний соус - 3 ст. ложки; соєвий соус - 2 ст. ложки; рослинна олія -1 ст. ложка; часник - 3 зубчики; яйця - 3 шт.; рис відварний - 2 ст.; заморожений мікс з овочів - 500 г; зелену цибулю. Приготування Цукор і половину води змішуємо в сотейнику і ставимо розчин на вогонь. Варимо сироп 6-8 хвилин і кладемо в нього шматочки свинини, нарізаної соломкою. Слідом наливаємо соєвий і рибний соус, воду, що залишилася і тушкуємо м'ясо 15 хвилин.
На іншій сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому яйця і часник, постійно помішуючи суміш. Як тільки яйця схопляться, додаємо на сковороду рис і овочі. Смажимо суміш 5-7 хвилин, після чого викладаємо туди свинину в карамелі і продовжуємо готування ще хвилину. Готову страву посипаємо зеленою цибулею і подаємо до столу зі свіжим овочевим салатом.