Запечена рулька - досить ситне і смачне м'ясне блюдо, яке відмінно підійде для недільного обіду і святкового вечері. По-справжньому насолодитися смаком цього незрівнянного страви можна під келих хорошого свіжого пива або фужер для червоного вина. Отже, давайте розглянемо з вами, як запекти рульку.
Рецепт рульки, запеченої в духовці
Інгредієнти: рулька свиняча - 1 шт.; часник - 3 зубчики; масло рослинна - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Часник чистимо і пропускаємо через прес, додавши спеції. Рульку промиваємо, робимо в ній кілька надрізів, натираємо м'ясо сіллю, а розрізи заповнюємо часниковою сумішшю. Потім змащуємо її рослинним маслом, кладемо в рукав для запікання, зав'язуємо і залишаємо маринуватися години 2. Потім поміщаємо рульку в прогріту духовку і запікаємо м'ясо приблизно 15 години.
Після закінчення часу, дістаємо деко, розрізаємо зверху пакет і поливаємо рульку соком, що виділився. Тепер знову відправляємо її назад і готуємо ще півгодини до появи рум'яної скоринки. Готове м'ясо акуратно перекладаємо на блюдо, розрізаємо на шматочки і подаємо до столу. Рулька, запечена в рукаві, виходить дуже смачною і ароматною.
Рецепт запеченої рульки
Інгредієнти: свиняча рулька - 1 кг; спеції; приправи для м'яса; майонез - 3 ст. ложки; часник - 2 зубчики; масло рослинне - 3 ст. ложки. Приготування Для початку свинячу рульку ретельно промиваємо під холодною водою, а потім обсушуємо за допомогою паперових рушників. При необхідності обшмаливаем її над увімкненою газовою конфоркою, щоб видалити залишилася шерсть. Далі викладаємо м'ясо на обробну дошку, робимо ножем надріз уздовж кістки й акуратно видаляємо її. Тепер розгортаємо рульку, обтираем зсередини сіллю, приправами для м'яса і подрібненим часником.
Слідом змащуємо м'ясо з усіх боків домашнім майонезом , хорошенечко звертаємо його і обмотуємо ниткою, закріпивши надійними вузликами. В такому стані залишаємо рульку на 3 години, щоб вона замаринувалась і просочилася спеціями. Фольгу розрізаємо на 2 смужки і вкладаємо їх хрест-навхрест. У центр отриманого хреста кладемо підготовлене м'ясо, збризкуємо рослинним маслом і герметично обертаємо фольгою.
Тепер викладаємо продукт на деко, підливаємо трохи води і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 50 хвилин. За 10 хвилин до повної готовності, відкриваємо духова шафа і акуратно розгортаємо фольгу, використовуючи кулінарні прихватки. Це необхідно для того, щоб виріб підрум'янилося і покрилося апетитною скоринкою. Перед подачею на стіл, розрізаємо рульку на порційні шматочки і красиво розкладаємо на тарілці.
Рулька, запечена в мультиварці
Інгредієнти: рулька свиняча - 1 кг; зелена цибуля - 50 р; часник - 3 зубчики; базилік - 30 г; спеції. Приготування Рульку промиваємо, робимо глибокі надрізи і закладаємо в них пластинки часнику. Далі робимо ароматну суміш з подрібненої зелені лучка, кропу, базиліка і меленого перцю з сіллю. Натираємо їй наше м'ясо і щільно загортаємо у фольгу.
Кладемо в холодильник і даємо промаринуватися протягом доби. Через час, дістаємо м'ясо, розгортаємо і кладемо його в чашу мультиварки. Виставляємо на приладі режим «Випічка» і час 25 години. У процесі приготування періодично перевертаємо рульку з одного боку на іншу.
Яловича рулька, запечена в духовці
Інгредієнти: рулька яловича - 3 кг; спеції; олія оливкова - 4 ст. ложки; спеції. Приготування Для приготування запеченої рульки у фользі, м'ясо промиваємо, очищаємо і обсмажуємо протягом 5 хвилин на сковороді. Потім поливаємо її оливковим маслом, солимо, перчимо за смаком і загортаємо у фольгу. Відправляємо блюдо в духовку приблизно на 3 години, виставивши температуру 180 градусів.