М'ясо, тушковане в сметані виходить неймовірно м'яким, соковитим і смачним. Таке блюдо підійде до будь-якого гарніру і неодмінно прикрасить ваш стіл.
М'ясо в сметані в духовці
Інгредієнти: яловичина - 1 кг; цибулина - 3 шт.; свіжі шампіньйони - 600 г; сметана - 300 мл; часник - 3 зубчики; спеції. Приготування М'ясо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими смужками упоперек волокон. Потім обсмажуємо його до зарум'янювання на великому вогні, підсолюємо і посипаємо трохи перцем. Далі викладаємо яловичину у підготовлену глибоку форму для випічки і відставляємо в сторону. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо до золотистого кольору. Тепер додаємо його до м'яса і перемішуємо. Зверху заливаємо все склянкою сметани.
Гриби обробляємо, крупно рубаємо і викладаємо рівномірно наступним шаром. Підсолюємо за смаком і зверху розподіляємо решту сметану. Накриваємо форму кришкою, ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Готуємо страву до м'якості м'яса приблизно 1 годину. В кінці запікання додаємо подрібнений часник і свіжу зелень. Подаємо готове м'ясо зі сметаною на стіл в гарячому вигляді!
М'ясо зі сметаною на сковороді
Інгредієнти: кролик - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; морква - 2 шт.; часник - 3 зубчики; каррі - 2 ч. ложки; спеції; масло рослинне - 4 ст. ложки; сметана - 400 мл; бульйон курячий - 15 ст.; олія оливкова - 3 ст. ложки. Приготування
Кролика промиваємо, обробляємо, розбираємо на порційні шматочки, просушуємо паперовим рушником і викладаємо м'ясо в миску. Часник чистимо, пропускаємо через прес, додаємо оливкова масло, сіль і мелений перчик. Отриманою пастою гарненько натираємо шматочки кролика і залишаємо їх хвилин на 45 промаринуватися.
Цим часом поки готуємо овочі: моркву і цибулину очистити і шаткуємо півкільцями. У сковороду з високими бортиками наливаємо рослинне масло, прогріваємо його на середньому вогні і обсмажуємо шматочки кролика до золотистої скоринки з усіх боків. Потім додайте подрібнену цибулю та моркву, перемішуємо і готуємо до м'якості овочів.
Після цього вливаємо курячий бульйон доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо кришкою і тушкуємо близько години до тих пір, поки м'ясо не відокремиться від кісточки. Приблизно через годину кладемо в сковороду сметану і приправу карі . Перемішуємо гарненько, прогріваємо, але не доводимо до кипіння. Ось і все, м'ясо тушковане зі сметаною готово!