Свинина з соусом - оригінальне і приголомшливо смачне блюдо, яке, безсумнівно, вразить усіх ваших домашніх і гостей. М'ясо виходить неймовірно ароматним, соковитим і апетитним. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів свинини під соусом.
Рецепт свинини в устричному соусі
Інгредієнти: свинина - 300 г; нектарин - 1 шт.; помідор - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; консервовані ананаси - 2 колечка; болгарський перець - 05 шт.; олія оливкова. Для соусу:
часник - 1 зубчик; сушений барбарис - за смаком; імбир сушений - щіпка; мед - 2 ч. ложки; устричний соус - 4 ст. ложки. Приготування Кільця ананаса розрізаємо на 4 частини. Нектарин промиваємо і шаткуємо великими часточками. М'ясо рубаємо соломкою, злегка підсолюємо і перчимо. Часник чистимо і пропускаємо через прес. Помідор обполіскуємо і подрібнюємо невеликими шматочками разом з цибулею. Болгарський перчик обробляємо і ріжемо шматочками.
У сковороді розігріваємо оливкове масло, обсмажуємо в ньому на сильному вогні м'ясо і викладаємо його на тарілку. Далі кидаємо цибулю з морквою і пасеруємо овочі приблизно 2-3 хвилинки. Слідом кладемо помідор і болгарський перчик, смажимо протягом 1 хвилини, помішуючи. Часник змішуємо з медом і устричним соусом , додаємо імбир і барбарис за смаком. У сковороду з овочами додаємо нектарин і ананас, перемішуємо, кладемо м'ясо, заливаємо соусом і смажимо свинину приблизно ще 30 секунд.
Рецепт свинини в соусі теріякі
Інгредієнти: свинина - 500 г; перець болгарський - 1 шт.; овочі заморожені - 200 г; чорні китайські сухі гриби - 2 шт. Для маринаду:
крохмаль - 2 ст. ложки; соус теріякі - 150 мл; часник - 3 зубчики. Приготування М'ясо гарненько промиваємо, просушуємо і нарізаємо довгою соломкою. Потім робимо маринад. Тепер у миску кладемо крохмаль, заливаємо його соусом теріякі і видавлюємо часничок. Все ретельно перемішуємо і кладемо нарізане м'ясо в маринад приблизно на 1 годину.
Китайські гриби дрібно рубаємо, а перчик шаткуємо тонкою соломкою. Заморожені овочі злегка обсмажуємо в масло на сковороді, а потім додаємо перець. На окремій сковорідці смажимо м'ясо і перекладаємо його до овочів. Заливаємо маринадом, кидаємо гриби і готуємо ще 2 хвилинки.
Рецепт свинини в сметанному соусі
Інгредієнти: свинина - 1 кг; часник - 3 зубчики; сметана - 400 мл; свіжа зелень - 20 г; бульйон - 1 ст.; цибулина - 05 шт.; спеції. Приготування Шматочки свинини розрізаємо навпіл, відбиваємо кожен і викладаємо м'ясо на гарячу сковороду з рослинним маслом, подсаливая за смаком. Через 10 хвилин додаємо подрібнену цибульку, ретельно перемішуємо і готуємо до рум'яного кольору. Далі вливаємо бульйон, кладемо сметану і тушкуємо близько 30 хвилин під закритою кришкою. В самому кінці посипаємо блюдо зеленню і подаємо з улюбленим гарніром.
Рецепт свинини з соєвим соусом
Інгредієнти: цибулина - 2 шт.; масло рослинне - 5 ст. ложок; мелена солодка паприка - 1 ч. ложка; м'якоть свинини - 500 г; спеції; соєвий соус - 3 ст. ложки; оцет винний білий - 30 мл Приготування Свинину ріжемо невеликими шматочками, присипаємо паприкою, солимо і відправляємо на сковороду з розігрітим маслом. Смажимо м'ясо, помішуючи, до тих пір, поки воно не почне виділяти сік. Потім накриваємо сковороду кришкою і трохи зменшуємо вогонь. Хвилин через 20 вливаємо трохи винного оцту, соєвого соусу, перемішуємо і смажимо ще 3 хвилини. Далі кидаємо подрібнений ріпчаста цибулька і готуємо страву близько 30 хвилин до прозорості цибулі. В кінці посипаємо м'ясо свіжої рубаною зеленню і подаємо на святковий стіл з будь-яким гарніром.