Котлети з баранини - чудово смачне і ситне м'ясне блюдо, яке чудово підійде до будь-якого гарніру на ваш розсуд. Їх можна подати на сімейну вечерю, а також вони чудово урізноманітнюють і прикрасять навіть святковий стіл. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати котлети з баранини.
Рецепт котлет з баранини в мультиварці
Інгредієнти: фарш баранячий - 700 г; пшеничний хліб - 100 г; молоко - 100 мл; цибулина - 1 шт.; спеції; свіжа зелень; масло рослинне - 40 мл Приготування Отже, для приготування котлет з баранини в мультиварці, беремо трохи підсохлий хліб і замочуємо його в молоці. Цибулю чистимо, подрібнюємо і з'єднуємо з баранячим фаршем. Додаємо розм'яклий в молоці білий хлібець і гарненько перемішуємо. Потім додаємо рубану зелень і спеції за смаком. У чашу мультиварки наливаємо трохи масла, мокрими руками формуємо з фаршу невеликі котлетки і викладаємо їх в каструльку. Виставляємо режим «Випічка», закриваємо кришкою і готуємо котлетки 25 хвилин до готовності.
Котлети з фаршу з баранини
Інгредієнти: м'якоть баранини - 800 г; зелень кінзи - 1 пучок; спеції; олія оливкова. Приготування Підкажемо ще один варіант, як приготувати котлети з баранини. М'ясо обробляємо, промиваємо та нарізаємо довільними шматочками. Потім, перекручуємо через м'ясорубку з крупною решіткою і змішуємо з дрібно порізаної кінзою і спеціями. Далі гарненько відбиваємо фарш про робочу поверхню, поділяємо його на 4 порції і ліпимо вологими руками котлети. Далі обмазуємо їх оливковим маслом і смажимо в духовці під сильно розігрітим грилем 15 хвилин. Подаємо м'ясні котлети зі стручками горошку, швидко відвареними у підсоленому окропі.
Котлети з баранини в духовці
Інгредієнти: м'якоть баранини - 700 г; цибулина - 2 шт.; куряче яйце - 1 шт.; часник - 2 зубчики; свіжа м'ята; лимонний сік; білий хліб - 1 скибочка; молоко - 3 ст. ложки; сир твердих сортів - 100 г; майонез - 70 мл; олія рослинна. Приготування Перед приготуванням м'ясо промиваємо, просушуємо, знімаємо жир і разом з вимоченим хлібом двічі пропускаємо через м'ясорубку. Чистимо цибулину, дрібно натираємо на тертці і пасеруємо хвилини 2 на олії. Потім додаємо його і дрібно нарізану м'яту у фарш, збризкуємо лимонним соком, солимо й додаємо яйце. Гарненько все перемішуємо і формуємо мокрими руками невеликі, круглі котлетки. Після цього злегка обсмажуємо з усіх боків на сковороді.
Цим часом переходимо поки до приготування соусу: сир натираємо на тертці, видавлюємо в нього часник, додаємо домашній майонез і перемішуємо. Деко застеляємо фольгою, скроплюємо маслом, викладаємо котлетки і виливаємо на них соус. Відправляємо блюдо в духовку і запікаємо 15 хвилин до готовності. Баранина чудово поєднується з відварним рисом і картоплею. Особливий смак котлет надають свіжі помідори, часник і оливкове масло.
Рубані котлети з баранини
Інгредієнти: м'якоть баранини - 250 г; свинина - 250 г; копчене сало - 50 г; цибулина - 20 г; червоне сухе вино - 1 ст. ложка; часник - 1 зубчик; спеції; молоко; білий хліб - 1 скибочка. Приготування Отже, м'ясо обробляємо і нарізаємо маленькими кубиками. Потім додаємо вимочену в молоці булочку, сало, видавлений через прес часник і цибулю. Приправляємо фарш спеціями, вливаємо вино, розбиваємо яйце і перемішуємо до однорідності. Далі формуємо невеликі котлети, паніруємо їх у сухарях і обсмажуємо на розігрітій сковороді в рослинному маслечко до рум'яної скоринки. Готові котлети з баранини і свинини подаємо зі свіжими овочами та зеленню.