Всім відомо, що сосиски не є найкориснішим продуктом. Тому дуже часто ними захоплюватися не варто. Але іноді можна себе побалувати і приготувати смачні смажені сосиски. Кілька оригінальних рецептів чекають вас нижче.
Смажені сосиски в лаваші
Інгредієнти: сосиски - 8 шт.; адигейський сир - 150 г; рослинна олія; вірменський лаваш - 1 аркуш. Приготування Лист вірменського лаваша ріжемо на 8 частин по 4 см кожна. Сир нарізаємо на 8 скибочок. У кожній сосисці надрізаємо хрест-навхрест краю. На край смужки лаваша викладаємо сосиску, скибочка адигейського сиру і загортаємо. На сковороду наливаємо приблизно 1 см рослинного масла, прогріваємо його і швидко обсмажуємо сосиски з сиром в лаваші з обох сторін. Потім викладаємо їх на паперові рушники, щоб вбралося зайве масло.
Рецепт смажених сосисок в соусі
Інгредієнти: сосиски - 8 шт.; діжонська гірчиця - 1 ст. ложка; мед - 25 г; рослинна олія - 30 мл Приготування Гірчицю змішуємо з медом. Сосиски розрізаємо навпіл і надрізаємо кінці. На сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо сосиски, обсмажуємо до рум'яності. Потім вливаємо гірчично-медовий соус, перемішуємо і протушиваем все разом ще хвилин 5.
Рецепт сосисок, смажених у клярі
Інгредієнти: сосиски - 05 кг; рослинна олія - 200 мл; борошно - 150 г; молоко - 100 г; яйця - 2 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Сосиски відварюємо протягом 2 хвилин, потім воду зливаємо і охолоджуємо їх. Готуємо тісто: збиваємо яйця з сіллю, додаємо борошно, перемішуємо і тонкою цівкою вливаємо молоко, поки не вийде однорідне тісто. Відварені сосиски макаємо в кляр і обсмажуємо на сковороді з розігрітим маслом до рум'яності.
Смажені сосиски з сиром
Інгредієнти: сосиски - 4 шт.; плавлений сир - 100 г; гірчиця - 1 ст. ложка; рослинне масло - 2 ст. ложки; листя салату. Приготування Сосиски розрізаємо вздовж навпіл і зрізи змащуємо гірчицею. З'єднуємо половинки, уклавши між ними скибочки сиру. Щоб сосиски в процесі приготування не розвалилися, скріплюємо їх зубочистками. Обсмажуємо на розігрітій олії до золотистої скоринки, потім дерев'яні шпажки акуратно видаляємо. На блюдо викладаємо листя салату, а зверху розміщуємо сосиски.
Рецепт смажених сосисок з помідорами
Інгредієнти: сосиски - 6 шт; помідори - 3 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; сіль, чорний мелений перець, зелень - за смаком. Приготування Сосиски надрізаємо з обох сторін на 4 частини і обсмажуємо в розігрітому рослинному маслі близько 3 хвилин, потім викладаємо нарізані скибочками помідори, солимо, перчимо до смаку, перемішуємо і смажимо ще 3 хвилини. Викладаємо сосиски, смажені з помідорами, на блюдо, посипаємо їх подрібненою зеленню і пропущеним через прес часником.
Сосиски з беконом, смажені на сковороді
Інгредієнти: сосиски в натуральній оболонці - 10 шт.; сир твердий - 150 г; скибочки бекону - 10 шт.; часник - 4 зубчики; лимон - 1 шт.; гірчиця 1 ч. ложка; паприка - щіпка; мед - 1 ч. ложка. Приготування Сир нарізаємо тонкими довгастими смужками. Сосиски надрізаємо вздовж і вкладаємо всередину сир. Загортаємо їх в смужки бекону і обсмажуємо з усіх боків на олії до рум'яності. Лимон очищаємо від шкірки, нарізаємо довільно і викладаємо в блендер, додаємо часник, гірчицю, мед, паприку і збиваємо все до однорідного стану. Подаємо сосиски в беконі до столу, поливши їх соусом.
Рецепт сосисок, смажених у тісті
Інгредієнти: сосиски - 300 г; яйця - 1 шт.; дріжджі свіжі - 50 г; цукор - 2 ст. ложки; сіль - 05 ч. ложки; маргарин - 50 г; вода - 05 л; рослинне масло - 5 ст. ложок. Приготування Дріжджі розводимо в теплій воді, додаємо яйце, сіль, цукор і розтоплений маргарин. Перемішуємо суміш до однорідного стану. Додаємо борошно і вимішуємо м'яке тісто. Прибираємо його в тепле місце підходити. Руки змащуємо рослинним маслом, робимо з тіста невеликі ковбаски і злегка їх розкачуємо або просто придавлюємо руками. Загортаємо сосиски в підготовлені заготовки. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому сосиски в тісті до золотистого кольору з усіх сторін.