Вернуться назад Распечатать

Брізоль із свинини

Брізоль із свинини
Брізоль - дослівно означає «смажений в яйцях», тобто в омлеті. Начинка може бути абсолютно будь-яка: фарш, овочі або сир. Давайте розглянемо з вами сьогодні, як приготувати брізоль із свинини.

Рецепт бризоля з свинини


Інгредієнти:

  • вирізка свиняча - 500 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • олія - для смаження.


  • Приготування
    Свинячу вирізку промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на шматочки поперек волокон, товщиною приблизно в 2 сантиметри. Потім кожен скибочку гарненько відбиваємо. Для цього загортаємо м'ясо в харчову плівку і відбиваємо молоточком. Після цього кожен шматочок підсолюємо за смаком, посипаємо спеціями і залишаємо маринуватися.
    А цим часом розбиваємо в мисочку курячі яйця, додаємо сіль і збиваємо до однорідності. Відбите м'ясо паніруємо спочатку в борошні, потім мачає повністю в яйця і викладаємо на розігріту з маслом сковорідку. Обсмажуємо брізоль із свинини на середньому вогні і, як тільки з'явиться рум'яна кірочка - швиденько перевертаємо на інший бік. Готову страву подаємо на стіл зі свіжими овочами та зеленню.

    Брізоль із свинини з грибами


    Інгредієнти:

  • фарш зі свинини - 400 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • борошно;

  • свіжа зелень - для прикраси;

  • картопля для гарніру;

  • спеції.


  • Для начинки:

  • свіжі шампіньйони - 5 шт;

  • майонез;

  • цибулина - 1 шт.;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Отже, в готовий свинячий фарш додаємо за смаком спеції, перчик, сіль. Гриби ретельно промиваємо, очищаємо при необхідності, нарізаємо дуже дрібно і обсмажуємо на рослинному маслечко разом з нашаткованою ріпчастою цибулею. Трохи підсолюємо овочі, кладемо трохи майонезу і перемішуємо начинку.
    Тепер приступаємо до найголовнішого. Ставимо на плиту сковороду, наливаємо масло і розжарюємо його.
    Брізоль із свинини
    Окремо збиваємо в тарілці міксером по одному яйцю. Після цього розкачуємо частина фаршу на столі, щедро присипаємо його борошном, потім в яйце і викладаємо на сковороду.
    Обсмажуємо бризол спочатку з одного боку, а потім акуратно перевертаємо на інший. Таким чином, робимо по черзі всі бризол і викладаємо їх на тарілку. Далі на одну сторону кладемо трохи приготовленої начинки, накриваємо другою частиною, зверху посипаємо дрібно нарізаною зеленню і подаємо на стіл. Як гарнір можна подати до нього картопляне пюре або просто відварну гарячу картоплю.