Брізоль - дослівно означає «смажений в яйцях», тобто в омлеті. Начинка може бути абсолютно будь-яка: фарш, овочі або сир. Давайте розглянемо з вами сьогодні, як приготувати брізоль із свинини.
Рецепт бризоля з свинини
Інгредієнти: вирізка свиняча - 500 г; яйце - 3 шт.; борошно - 2 ст. ложки; спеції; олія - для смаження. Приготування Свинячу вирізку промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на шматочки поперек волокон, товщиною приблизно в 2 сантиметри. Потім кожен скибочку гарненько відбиваємо. Для цього загортаємо м'ясо в харчову плівку і відбиваємо молоточком. Після цього кожен шматочок підсолюємо за смаком, посипаємо спеціями і залишаємо маринуватися.
А цим часом розбиваємо в мисочку курячі яйця, додаємо сіль і збиваємо до однорідності. Відбите м'ясо паніруємо спочатку в борошні, потім мачає повністю в яйця і викладаємо на розігріту з маслом сковорідку. Обсмажуємо брізоль із свинини на середньому вогні і, як тільки з'явиться рум'яна кірочка - швиденько перевертаємо на інший бік. Готову страву подаємо на стіл зі свіжими овочами та зеленню.
Брізоль із свинини з грибами
Інгредієнти: фарш зі свинини - 400 г; яйце - 4 шт.; борошно; свіжа зелень - для прикраси; картопля для гарніру; спеції. Для начинки:
свіжі шампіньйони - 5 шт; майонез; цибулина - 1 шт.; спеції - за смаком. Приготування Отже, в готовий свинячий фарш додаємо за смаком спеції, перчик, сіль. Гриби ретельно промиваємо, очищаємо при необхідності, нарізаємо дуже дрібно і обсмажуємо на рослинному маслечко разом з нашаткованою ріпчастою цибулею. Трохи підсолюємо овочі, кладемо трохи майонезу і перемішуємо начинку.
Тепер приступаємо до найголовнішого. Ставимо на плиту сковороду, наливаємо масло і розжарюємо його.
Окремо збиваємо в тарілці міксером по одному яйцю. Після цього розкачуємо частина фаршу на столі, щедро присипаємо його борошном, потім в яйце і викладаємо на сковороду.
Обсмажуємо бризол спочатку з одного боку, а потім акуратно перевертаємо на інший. Таким чином, робимо по черзі всі бризол і викладаємо їх на тарілку. Далі на одну сторону кладемо трохи приготовленої начинки, накриваємо другою частиною, зверху посипаємо дрібно нарізаною зеленню і подаємо на стіл. Як гарнір можна подати до нього картопляне пюре або просто відварну гарячу картоплю.