Вернуться назад Распечатать

Рулет з пузанины

Рулет з пузанини
Пузанина - черевна частина свинячої туші, яка характеризується наявністю прошарку м'яса і сала . Після запікання, рулет покривається рум'яної глянцевою скоринкою, яка надає страві не тільки цікаву текстуру, але і привабливий зовнішній вигляд.

Рецепт рулету з пузанини в духовці


Інгредієнти:

  • насіння фенхеля - 2 ст. ложки;

  • чорний перець горошком - 1 ч. ложка;

  • часник - 3 зубчики;

  • чебрець - 1 пучок;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • пузанина - 2 кг;

  • лимони - 2 шт.


  • Приготування
    Фехель і перець обсмажуємо на розпеченій сковороді без масла протягом пари хвилин. Обсмажені спеції перетираємо з допомогою ступки і маточки разом з хорошою пучкою морської солі і 3 зубчиками часнику. Отриману пряну пасту змішуємо з 2 столовими ложками оливкової олії.
    Свиняче черевце промиваємо й обсушуємо. Укладаємо м'ясо шкірою вниз, після чого розподіляємо часникову масу по всій поверхні. Поверх часниковою натирання розкладаємо гілочки кропу. Звертаємо пузанину в рулет і фіксуємо шпагатом. Готовий рулет ставимо промаринуватися в холодильнику на 2-3 години.
    Перед запіканням шкіру натираємо залишилися оливковою олією з сіллю. Готуємо рулет при 200 градусах 30 хвилин, після чого поливаємо пузанину соком 2 лимонів і повертаємо в духовку на 2 години, знизивши температуру до 180 градусів. Після закінчення часу знову додаємо спеку і піднімаємо температуру до 220 градусів на 30 хвилин. Перед подачею рулет повинен постояти хвилин 20.

    Варений рулет з пузанини


    Інгредієнти:

  • жирна пузанина - 1 кг;

  • часник - 1 головка;

  • лавровий лист - 4-5 шт.;

  • чорний і червоний перець, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Шматочок пузанини з жиром добре зачищаємо ножем з боку шкіри, при необхідності промиваємо і
    Рулет з пузанини
    обсушуємо паперовими рушниками. Головку часнику (5-6 зубчиків) чистимо і нарізаємо невеликими шматочками.
    Шматок пузанини щедро натираємо сіллю і перцем з усіх боків. У м'ясі робимо глибокі надрізи з допомогою невеликого ножа і закладаємо в них шматочки часнику. Крім часнику нашпиготовать м'ясо можна чим завгодно: морквою, перцем, каперсами або ароматними травами. Зверху посипаємо пузанину раскрошенним лавровим листом.
    Звертаємо пузанину в рулет, фіксуємо рулет шпагатом і кладемо його в пакет. Відварюємо пузанину прямо в пакеті, в киплячій воді протягом 3-35 годин. Перед подачею м'ясний рулет необхідно повністю остудити в холодильнику, а потім нарізати товстими шматками і подавати до столу.