Вернуться назад Распечатать

Смажене м'ясо - рецепти

Смажене м'ясо - рецепти
Смажене м'ясо - це одне з найбільш універсальних страв, які ідеально підходять і для святкового вечері, і для повсякденного обіду. Його із задоволенням їдять і дорослі, і діти. Пропонуємо вашій увазі кілька оригінальних рецептів приготування смачного смаженого м'яса.

Рецепт смаженого м'яса на сковороді


Інгредієнти:

  • свинячі відбивні - 4 шт.;

  • солодкий болгарський перець - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • спеції;

  • м'ясний бульйон або кип'ячена вода - 100 мл;

  • масло рослинне - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Кожен шматочок м'яса гарненько промиваємо під холодною водою і обсушуємо чистим рушником. Потім натираємо відбивні з обох сторін спеціями, викладаємо на добре розігріту з маслом сковороду і обсмажуємо до золотавої скоринки з двох сторін.
    А цим часом поки готуємо овочі: солодкий перчик промиваємо, просушуємо, очистити і разом з цибулею шаткуємо досить великими шматочками. Коли м'ясо покриється золотистою скоринкою, перекладаємо його на тарілку і залишаємо остигати. Відправляємо В сковороду нарізані овочі, додаємо спеції і трохи цукру. Обсмажуємо все буквально 2-3 хвилини, а потім викладаємо м'ясо, вливаємо трохи м'ясного бульйону і доводимо страву до повної готовності.

    Рецепт смаженої картоплі з м'ясом


    Інгредієнти:

  • картопля - 4 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • спеції;

  • готове м'ясо - 300 г;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Овочі чистимо, картоплю нарізаємо кубиками, а цибулю шаткуємо досить дрібно. Розігріваємо в каструлі трохи вершкового масла, викладаємо картоплю і обсмажуємо його 5 хвилин на середньому вогні. Потім додаємо цибулька, перемішуємо і пасеруємо ще 10-15 хвилин до повної готовності. Цим часом нарізаємо невеликими шматочками підготовлене м'ясо. Коли картопля буде майже готовий, додаємо в сковороду подрібнений часничок і нарізане м'ясо. Все ретельно перемішуємо, вливаємо трохи води, додаємо спеції, випариваем рідину і знімаємо страву з вогню.

    Рецепт смаженого м'яса в мультиварці


    Інгредієнти:

  • свинина - 500 г;

  • спеції;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • червоне сухе вино - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Свинину нарізаємо шматками 3 сантиметри товщиною, кладемо в миску, засипаємо спеції, перемішуємо і знімаємо маринуватися в холодильник на 3 години. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, включаємо режим «Смаження» і прогріваємо прилад 5 хвилин. М'ясо викладаємо в чашу і смажимо при відкритій кришці хвилин 30. Потім акуратно перевертаємо його лопаткою, вливаємо вино, закриваємо кришкою і готуємо ще 30 хвилин.

    Рецепт смажених пиріжків з м'ясом


    Інгредієнти:

  • сухі дріжджі - 10 г;

  • масло рослинне - 1 ст.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • молоко - 300 мл;

  • пшеничне борошно - 800 г;

  • цукровий пісок - 2 ст. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • куряче яйце - 2 шт.


  • Для начинки:

  • м'якоть яловичини - 150 г;

  • білокачанна капуста - 200 г;

  • свіжа зелень;

  • масло вершкове.


  • Приготування
    Смажене м'ясо - рецепти
    У теплому молоці розчиняємо сухі дріжджі, додаємо поступово трохи борошна і цукрового піску. Потім додаємо всі інші інгредієнти і прибираємо опару в тепле місце. Після цього висипаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Накриваємо його чистим пакетом і рушником і залишаємо ще на 1 годину.
    А цим часом робимо поки начинку: м'ясо відварюємо до готовності, а капусту шаткуємо, бланшируем в підсоленому окропі і відкидаємо на друшляк. Далі яловичину подрібнюємо, додаємо капусту, масло і подрібнену петрушку. Тісто розділяємо на невеликі шматочки, формуємо пиріжки і обсмажуємо їх на розігрітій сковороді до готовності.