Смажене м'ясо - це одне з найбільш універсальних страв, які ідеально підходять і для святкового вечері, і для повсякденного обіду. Його із задоволенням їдять і дорослі, і діти. Пропонуємо вашій увазі кілька оригінальних рецептів приготування смачного смаженого м'яса.
Рецепт смаженого м'яса на сковороді
Інгредієнти: свинячі відбивні - 4 шт.; солодкий болгарський перець - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; спеції; м'ясний бульйон або кип'ячена вода - 100 мл; масло рослинне - 1 ч. ложка. Приготування Кожен шматочок м'яса гарненько промиваємо під холодною водою і обсушуємо чистим рушником. Потім натираємо відбивні з обох сторін спеціями, викладаємо на добре розігріту з маслом сковороду і обсмажуємо до золотавої скоринки з двох сторін.
А цим часом поки готуємо овочі: солодкий перчик промиваємо, просушуємо, очистити і разом з цибулею шаткуємо досить великими шматочками. Коли м'ясо покриється золотистою скоринкою, перекладаємо його на тарілку і залишаємо остигати. Відправляємо В сковороду нарізані овочі, додаємо спеції і трохи цукру. Обсмажуємо все буквально 2-3 хвилини, а потім викладаємо м'ясо, вливаємо трохи м'ясного бульйону і доводимо страву до повної готовності.
Рецепт смаженої картоплі з м'ясом
Інгредієнти: картопля - 4 шт.; цибулина - 1 шт.; масло вершкове - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; спеції; готове м'ясо - 300 г; свіжа зелень. Приготування Овочі чистимо, картоплю нарізаємо кубиками, а цибулю шаткуємо досить дрібно. Розігріваємо в каструлі трохи вершкового масла, викладаємо картоплю і обсмажуємо його 5 хвилин на середньому вогні. Потім додаємо цибулька, перемішуємо і пасеруємо ще 10-15 хвилин до повної готовності. Цим часом нарізаємо невеликими шматочками підготовлене м'ясо. Коли картопля буде майже готовий, додаємо в сковороду подрібнений часничок і нарізане м'ясо. Все ретельно перемішуємо, вливаємо трохи води, додаємо спеції, випариваем рідину і знімаємо страву з вогню.
Рецепт смаженого м'яса в мультиварці
Інгредієнти: свинина - 500 г; спеції; масло рослинне - 1 ст. ложка; червоне сухе вино - 2 ст. ложки. Приготування Свинину нарізаємо шматками 3 сантиметри товщиною, кладемо в миску, засипаємо спеції, перемішуємо і знімаємо маринуватися в холодильник на 3 години. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, включаємо режим «Смаження» і прогріваємо прилад 5 хвилин. М'ясо викладаємо в чашу і смажимо при відкритій кришці хвилин 30. Потім акуратно перевертаємо його лопаткою, вливаємо вино, закриваємо кришкою і готуємо ще 30 хвилин.
Рецепт смажених пиріжків з м'ясом
Інгредієнти: сухі дріжджі - 10 г; масло рослинне - 1 ст.; масло вершкове - 100 г; молоко - 300 мл; пшеничне борошно - 800 г; цукровий пісок - 2 ст. ложки; сіль - щіпка; куряче яйце - 2 шт. Для начинки:
м'якоть яловичини - 150 г; білокачанна капуста - 200 г; свіжа зелень; масло вершкове. Приготування У теплому молоці розчиняємо сухі дріжджі, додаємо поступово трохи борошна і цукрового піску. Потім додаємо всі інші інгредієнти і прибираємо опару в тепле місце. Після цього висипаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Накриваємо його чистим пакетом і рушником і залишаємо ще на 1 годину.
А цим часом робимо поки начинку: м'ясо відварюємо до готовності, а капусту шаткуємо, бланшируем в підсоленому окропі і відкидаємо на друшляк. Далі яловичину подрібнюємо, додаємо капусту, масло і подрібнену петрушку. Тісто розділяємо на невеликі шматочки, формуємо пиріжки і обсмажуємо їх на розігрітій сковороді до готовності.