Якщо на вечерю вам захотілося чого-небудь смачного й оригінального, то ми пропонуємо вам приготувати м'ясний рулет, запечений в духовці. Блюдо виходить неймовірно соковитим, пікантним і ситним, а як гарнір чудово підійде відварне картопляне пюре .
Рецепт м'ясного рулету в духовці
Інгредієнти: свинина 900 г; яйце - 2 шт.; борошно - 15 ст. ложки; спеції. Для начинки:
твердий сир - 100 г; морква - 1 шт.; часник - 2 зубчики; спеції. Приготування Отже, для приготування м'ясного рулету у духовці дрібно рубаємо промитий і висушений рушником шматок свинини. Потім перекладаємо його в миску, добре підсолюємо і перчимо за смаком. Додаємо курячі яйця і перемішуємо фарш. Після цього всипаємо для в'язкості борошно і відставляємо миску вбік.
Далі переходимо до приготування начинки. Моркву чистимо, промиваємо і разом з сиром натираємо на дрібній терочке, додаючи видавлений через прес часник. Тепер відриваємо лист фольги, складаємо його в два рази і рівномірно викладаємо м'ясну масу тонким шаром товщиною приблизно 15-2 см, трохи відступаючи від країв. Зверху розподіляємо сирно-овочеву начинку і акуратно загортаємо наш рулет. Дуже зручно в цій ситуації використовувати килимок для приготування суші.
Намагаємося загортати м'ясо як можна щільніше, а потім акуратно підверніть бічні частини фольги. Далі загорнути рулет ще один лист фольги, щоб ніде не залишилося ніяких отворів, через які м'ясо може вилазити під час запікання. В результаті у вас повинна вийти в тілі і красива ковбаска.
Потім відправляємо її в духовку, заздалегідь прогріту до 200 градусів і запікаємо 30 хвилин, до готовності. Після цього вимикаємо піч і залишаємо страва до повного охолодження. Перед подачею на стіл, нарізаємо порційними шматочками м'ясо і прикрашаємо свіжою зеленню і овочами.
Простий м'ясний рулет в духовці
Інгредієнти: свиняча корейка - 15 кг; гірчиця - 2 ст. ложки; спеції. Для начинки:
сир - 200 г; гриби - 350 г; солодкий болгарський перець - 1 шт.; часник - 3 зубчики; зелена цибуля - 100 р. Для соусу:
олія оливкова - 3 ст. ложки; майонез - 1 ст. ложка; спеції; біле вино - 100 мл Приготування Пропонуємо вам ще один рецепт, як приготувати м'ясний рулет в духовці. Спочатку гарненько промиваємо і просушуємо корейку. Потім гострим ножем робимо невеликий надріз і акуратно розкриваємо шматочок, щоб вийшов рівний пласт. Далі обережно м'ясо надрізаємо, не прорізаючи до кінця, і з допомогою кухонного молоточка злегка відбиваємо його, накривши зверху харчовою плівкою. Тепер отриманий шматочок солимо, перчимо за смаком і промазуємо тонким шаром домашньої аджики або гірчиці.
Після цього відкладаємо свинину в бік і переходимо до начинки. Болгарський перчик моєму, очищаємо від насіння і шаткуємо кубиками. Часник чистимо і видавлюємо через прес, а свіжу зелень обполіскуємо, просушуємо і подрібнюємо. Сир натираємо на середній терочке, а грибочки обробляємо і шаткуємо невеликими
скибочками. Тепер перекладаємо всі інгредієнти в миску і ретельно перемішуємо.
Розподіляємо приготовлену начинку рівним шаром на м'ясо, акуратно згортаємо рулет, туго його перев'язуємо ниткою і перекладаємо у форму для запікання. В окремій мисочці з'єднуємо оливкове масло, перець горошком, майонез і вино. Отриманим соусом поливаємо наш рулетик і відправляємо його в попередньо розігріту духовку приблизно на 2 години. Щоб страву в домашніх умовах вийшло рум'яним, періодично відкриваємо духова шафа і обережно поливаємо м'ясо соусом.