Конина - одне з найчистіших, пісних і калорійних видів м'яса, уживаних у їжу. Ми розповімо вам, як приготувати смачні і ситні котлети з конини, які нітрохи не поступаються страви зі свинини і яловичини.
Котлети з конини в кунжуті
Інгредієнти: конина - 1 кг; зіра - 1 ч. ложка; часник - 2 зубчики; цибулина - 3 шт.; шпик - 500 г; кунжут - для панірування; спеції. Приготування М'ясо конини обробляємо, промиваємо, просушуємо і дрібно-дрібно нарізаємо ножем. Потім перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і залишаємо постояти всю ніч. Вранці всі перекручуємо через м'ясорубку з очищеними зубчиками часничку і шпиком. Додаємо до отриманого фаршу зіру , цибулю, нашатковану кубиками і вимочений хліб.
Приправляємо масу спеціями за смаком, добре перемішуємо, змочуємо руки у воді і ліпимо невеликі котлетки. Обвалюємо їх у кунжутною паніровці і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслечко до рум'яності. Калорійність такого страви виходить дуже висока. Ось і все, ситні і в теж час пісні котлети з конини готові!
Котлети з конини і свинини в мультиварці
Котлети з конини, приготовані в мультиварці, виходять неймовірно м'яким і приголомшливо соковитими. При бажанні ви можете обсмажити їх до красивої золотистої скоринки, або залити сметанним соусом і протушкувати до готовності.
Інгредієнти: свинина - 500 г; конина - 500 г; яйце - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; олія - для смаження; спеції. Приготування Отже, для приготування цієї страви, обробляємо спочатку м'ясо, промиваємо його, витираємо рушником і перекручуємо через м'ясорубку. Цибулю чистимо, натираємо на крупній тертці і додаємо до м'яса. Картопля
очищаємо від шкірки, подрібнюємо на середній терочке і змішуємо з фаршем, додаючи куряче яйце. Приправляємо фарш спеціями за смаком, додаємо за бажанням подрібнений часничок для пікантності і формуємо однакові невеликі котлетки.
Після цього включаємо мультиварку в мережу, вибираємо на дисплеї режим «Випічка» і час приготування - 40 хвилин. У чашу наливаємо трохи рослинного масла, розігріваємо його, викладаємо наші котлети і закриваємо прилад кришкою. Натискаємо кнопку «Пуск» і готуємо до звукового сигналу, перевертаючи котлетки кожні 10-15 хвилин. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу з картопляним пюре і салатом зі свіжих овочів.