Деякі не люблять печінку, вважаючи, що з субпродуктів неможливо приготувати нічого смачного. Ця думка досить помилково - мало того, що печінка надзвичайно корисна, бо з неї ще можна приготувати безліч смачних страв. Зараз ми вам розповімо, як приготувати начинку з печінки.
Начинка з яловичої печінки
Інгредієнти: яловича печінка - 700 г; борошно - 2 ст. ложки; цибуля - 2 шт.; рослинна олія для смаження; вершкове масло - 20 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Промиту печінку чистимо від плівок, нарізаємо великими шматками. Нарізаємо півкільцями цибулю пасеруємо до прозорості, потім викладаємо нарізану печінку і обсмажуємо 15 хвилин, вливаємо приблизно 30-40 мл окропу і тушкуємо до готовності. Готову печінку остуджуємо, якщо потрібно підсолюємо і подрібнюємо до стану фаршу. Якщо ви використовували м'ясорубку, то для того, щоб начинка з печінки вийшла ніжніше, потрібно пропустити її через м'ясорубку двічі.
Начинка практично готова, але вона досить розсипчаста. А для того, щоб вона не випадали із пиріжків або млинчиків, потрібно додати їй в'язкості. Зробимо це за допомогою соусу - на вершковому маслі пасеруємо борошно і вливаємо стільки води, щоб не було грудочок. Отриманий соус вливаємо в начинку з печінки для млинчиків і перемішуємо, поки вона не придбає в'язку консистенцію.
Начинка з курячої печінки
Інгредієнти: печінка куряча - 400 г; цибуля -1 шт.; рослинне масло - 20 мл; борошно - 2 ст. ложки; яйця - 3 шт.; вершкове масло - 3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Промиту курячу печінку ріжемо шматочками. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на вершковому маслі до прозорості. Печінка солимо, перчимо за смаком, притрушиваем борошном і перемішуємо. Потім обсмажуємо її, помішуючи, близько 10 хвилин. Яйця відварюємо круто, чистимо і подрібнюємо. Готову курячу печінку пропускаємо з цибулею через м'ясорубку, додаємо яйця і перемішуємо. Ось і все, начинка з печінки для пиріжків готова!
Начинка з печінки для тарталеток
Інгредієнти: куряча печінка - 300 г; печериці - 300 г; морква - 150 г; яйця - 2 шт.; цибуля - 150 г; зелень, майонез. Приготування Печінка моєму і варимо до готовності. Подрібнюємо цибулю і гриби. Відварені яйця, тремо на дрібній тертці. Так само подрібнюємо і сиру моркву. Рубаємо дрібно зелень. Спочатку смажимо на олії цибулю, потім додаємо гриби і готуємо ще 15 хвилин. Відварену печінку тремо на дрібній тертці. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо сіль, майонез за смаком і перемішуємо. Розкладаємо начинку в тарталетки і подаємо до столу.