Корейка - певна частина туш свійських тварин, що виділяється при обробленні, являє собою м'якоть на кістки, це так звані спинні м'язи, що проходять уздовж хребта з зовнішніх сторін. Гідність м'яса корейки в малій кількості жиру (воно досить пісне, але кілька суховатое). Інше достоїнство шматки корейки в його зручній формі: якщо зрізати корейку з кісточок, виходить шматок, що нагадує формою батон, що чудово для нарізки на красиві порційні шматки.
Зі свинячої корейки можна готувати різні смачні страви, відомо безліч рецептів.
Свиняча корейка без кістки, запечена в духовці
Інгредієнти: корейка свиняча без кістки свіжа - близько 1 кг; шматочок свинячого сала; суміш сухих мелених спецій для попереднього маринування (червоний, чорний, запашний перець, гвоздика, мускатний горіх, коріандр, фенхель і ін); насіння коріандру, кунжуту, фенхеля, кмину не мелені; часник; зелень свіжа. Приготування Для цієї страви підходить тільки свіже охолоджене м'ясо (в морозиві м'ясі буде недостатньо соковитості). Цільний шматок корейки (ми ні в якому разі не моєму його у воді) потрібно обсипати рясно сумішшю спецій і, загорнувши в харчову плівку (або помістивши в контейнер з кришкою, залишити маринуватися в холодильнику на ніч. Ранок злегка отряхиваем шматок м'яса від мелених спецій і шпигуємо його маленькими шматочками часнику і шматочками сала .
Змащуємо салом фольгу, кладемо на неї шматок корейки, посипаємо сухими цільними насінням і загортаємо-запаковуємо, прагнучи до герметичності, щоб сік, що виділяється з м'яса, не витікав. Краще запакувати в 2 шари фольги або загорнути послідовно двічі.
Викладаємо нашпиговану і запаковану у фольгу корейку на деко і запікаємо в духовій шафі при температурі близько 220 градусів протягом 1 години (залежить від віку, статі та породи тварини).
Готову корейку трохи охолоджуємо в фользі, потім розгортаємо і нарізаємо скибками. Можна красиво викласти скиби на овальне сервірувальне блюдо і оформити зеленню і скибочками овочів, фруктами, оливками. До запеченої корейке можна подати будь-який гарнір і світле столове вино або пиво. Також буде непогано подати який-небудь гострий соус: кисло-солодкий цитрусовий та/або соєвий, з часником, з натуральним фруктовим або бальзамічним оцтом, з хріном або гірчицею, можливо, на основі томату.
Відбивні зі свинячої корейки
Інгредієнти: корейка свиняча з реберної частини (або без); жир свинячий перетоплений або оливкова олія; чорний перець мелений; сіль кухонна велика; зелень свіжа; часник; лимон або натуральний винний оцет; червоний перець гострий. Приготування Можна готувати відбивні на кісточці або без, на кісточці треба прожарювати трохи довше.
М'ясо не моєму водою. Вирізаємо відбивні і злегка відбиваємо їх молоточком або ребром їдальні ложки з обох сторін і присипаємо чорним меленим перцем.
Добре розігріваємо в сковороді жир, трохи присипаємо сковороду сіллю і відбивні, обсмажуємо на середньо-сильному вогні з обох боків до красивого золотистого відтінку. Якщо треба, можна зменшити вогонь і, прикривши
кришкою, довести до бажаного ступеня готовності.
До готовим отбивним зі свинячої корейки подаємо соус, складений з продавленого часнику, червоного гострого перцю і лимонного соку. Можна придумати і будь-який інший соус. Як гарнір добре подати молодий зелений горошок або молоду тушковану квасолю, картоплю, поленту, гречку, рис. Обов'язково подайте до відбивної свіжі овочі або фрукти, або сезонні смакоту, а також світле вино або пиво для кращого засвоєння.
Щоб приготувати більш соковиті відбивні зі свинячої корейки, доцільно готувати без кістки в клярі.