Саме по собі поняття ростбіфа з свинини - повний абсурд, оскільки назву класичного британського страви в перекладі з рідної язика означає "запечена яловичина". Тим не менш, далеко від Англії, ростбіфом можна величати будь запечене в духовці м'ясо. Ми беремося готувати свинину.
Ростбіф з свинячої вирізки
Цей простий ростбіф з свинини примітний своїм "чистим" смаком. Тут немає нагромадження трав і спецій , забивающих весь смак м'яса. Лише класичні поєднання, що дозволяють м'ясного смаку вийти на перший план.
Інгредієнти: свиняча вирізка - 600 г; листочки свіжого чебрецю - 1 ст. ложка; тертий імбир - 1 ч. ложка; оливкова олія; мелений перець, сіль. Приготування Деко розміщуємо в центральному відділенні духової шафи, а саму температуру доводимо до позначки 230 градусів. Вирізку, не економлячи натираємо маслом, а також сіллю, тертим імбиром і перцем. Нарізаємо довільно листочки чебрецю і обвалюють у них м'ясну вирізку.
Ставимо м'ясо готується протягом 18 хвилин, потім включаємо гриль і даємо свинині підрум'янитися ще пару хвилин. Перед нарізкою вирізці слід дати відпочити хвилин 15.
Рецепт ростбіфа з свинини з гарніром і підливою
Інгредієнти: Для м'яса:
великі зубчики часнику - 4 шт.; листя розмарину - 1 1/2 ст. ложки; насіння фенхеля - 3 ч. ложки; свинина (лопатка на кості) - 2 кг; картопля - 1 кг; цибулини фенхелю - 1 кг; цедра лимона - 1 ч. ложка; сік лимона - 65 мл Для підливи:
борошно - 15 г; біле сухе вино - 50 мл; овочевий бульйон - 250 мл Приготування Перед тим, як приготувати ростбіф з свинини, виставляємо температуру духовки 250 градусів. В ступі розтираємо часник, розмарин, насіння фенхелю з 2 столовими ложками олії. Отриману пасту приправляємо сіллю і перцем.
Натираємо м'ясо отриманої ароматною масою не зачіпаючи шкіру. Звертаємо лопатку рулетом і фіксуємо
шпагатом. Шкірку натираємо маслом і крупною сіллю. Розміщуємо м'ясний рулет в духовці 20 хвилин. Готуємо гарнір, з'єднавши очищений картопля, четвертинки цибулини фенхелю, цедру лимона і залишки масла.
Розкладаємо овочі навколо запекающегося м'яса, знижуємо температуру до 190 градусів і чекаємо на 1 годину 10 хвилин, не забуваючи перемішувати овочі кожні 15 хвилин. Готове м'ясо і овочі перекладаємо на блюдо, а жир і м'ясні соки з дека розбавляємо вином, додаємо борошно і бульйон. Як тільки підлива загусне - подаємо до столу. До речі, перед подачею, м'ясо повинно постояти хвилин 15 в теплі.