Вернуться назад Распечатать

Ростбіф з свинини

Ростбіф з свинини
Саме по собі поняття ростбіфа з свинини - повний абсурд, оскільки назву класичного британського страви в перекладі з рідної язика означає "запечена яловичина". Тим не менш, далеко від Англії, ростбіфом можна величати будь запечене в духовці м'ясо. Ми беремося готувати свинину.

Ростбіф з свинячої вирізки


Цей простий ростбіф з свинини примітний своїм "чистим" смаком. Тут немає нагромадження трав і спецій , забивающих весь смак м'яса. Лише класичні поєднання, що дозволяють м'ясного смаку вийти на перший план.
Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 600 г;

  • листочки свіжого чебрецю - 1 ст. ложка;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія;

  • мелений перець, сіль.


  • Приготування
    Деко розміщуємо в центральному відділенні духової шафи, а саму температуру доводимо до позначки 230 градусів. Вирізку, не економлячи натираємо маслом, а також сіллю, тертим імбиром і перцем. Нарізаємо довільно листочки чебрецю і обвалюють у них м'ясну вирізку.
    Ставимо м'ясо готується протягом 18 хвилин, потім включаємо гриль і даємо свинині підрум'янитися ще пару хвилин. Перед нарізкою вирізці слід дати відпочити хвилин 15.

    Рецепт ростбіфа з свинини з гарніром і підливою


    Інгредієнти:
    Для м'яса:

  • великі зубчики часнику - 4 шт.;

  • листя розмарину - 1 1/2 ст. ложки;

  • насіння фенхеля - 3 ч. ложки;

  • свинина (лопатка на кості) - 2 кг;

  • картопля - 1 кг;

  • цибулини фенхелю - 1 кг;

  • цедра лимона - 1 ч. ложка;

  • сік лимона - 65 мл


  • Для підливи:

  • борошно - 15 г;

  • біле сухе вино - 50 мл;

  • овочевий бульйон - 250 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати ростбіф з свинини, виставляємо температуру духовки 250 градусів. В ступі розтираємо часник, розмарин, насіння фенхелю з 2 столовими ложками олії. Отриману пасту приправляємо сіллю і перцем.
    Натираємо м'ясо отриманої ароматною масою не зачіпаючи шкіру. Звертаємо лопатку рулетом і фіксуємо
    Ростбіф з свинини
    шпагатом. Шкірку натираємо маслом і крупною сіллю. Розміщуємо м'ясний рулет в духовці 20 хвилин. Готуємо гарнір, з'єднавши очищений картопля, четвертинки цибулини фенхелю, цедру лимона і залишки масла.
    Розкладаємо овочі навколо запекающегося м'яса, знижуємо температуру до 190 градусів і чекаємо на 1 годину 10 хвилин, не забуваючи перемішувати овочі кожні 15 хвилин. Готове м'ясо і овочі перекладаємо на блюдо, а жир і м'ясні соки з дека розбавляємо вином, додаємо борошно і бульйон. Як тільки підлива загусне - подаємо до столу. До речі, перед подачею, м'ясо повинно постояти хвилин 15 в теплі.