Відбивні - ще один швидкий варіант приготування гарячої страви як на свято, так і у будні дні. Приготуйте відбивні за нашими рецептами, щоб порадувати себе і своїх близьких.
Свинячі відбивні на сковороді - рецепт
Інгредієнти: свинячі відбивні - 500 г; борошно - 1/4 ст.; сіль - 1 ч. ложка; мелений чорний перець - 1/4 ч. ложки; яйце - 1 шт.; молоко - 2 ст. ложки; хлібна паніровка - 3/4 ст.; паприка - 1 ч. ложка; рослинне масло - 3 ст. ложки; курячий бульйон - 3/4 ст.; сметана - 1/2 ст.; сушений кріп - 1/2 ч. ложки. Приготування Розрізаємо свинячу відбивну на порції, все повинно вийти близько 4 штук. Кожну порцію злегка відбиваємо за допомогою кулінарного молоточка.
Беремо 3 глибокі миски: в першу насипаємо борошно і змішуємо її з сіллю і перцем, у другій молоко збиваємо з яйцями, а в третю засипаємо сухарі з паприкою.
Відбите м'ясо спершу обсипаємо борошном, потім занурюємо у збите яйце і посипаємо хлібної паніровкою. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому відбивні з обох боків до золотистого кольору (по 3-4 хвилини). Після, перекладаємо відбивні на тарілку, накриваємо фольгою і залишаємо.
На сковороду виливаємо бульйон, додаємо до нього сметану, сіль, перець та кріп, після чого чекаємо, поки соус загусне і знімаємо його з вогню. Подаємо сметанний соус до курки.
Відбивні з індички на сковороді
Відбивні з птиці по праву вважаються найшвидшими в приготуванні і низькокалорійними. У разі, якщо ви не любите індичку, можете приготувати відбивні з курки на сковороді.
Інгредієнти: Для м'яса:
куряче філе - 1 шт.; вустерширський соус - 3 ст. ложки; соєвий соус - 1 ст. ложка; чорний перець - 1 ч. ложка; яйця - 2 шт.; мука - 4 ст. ложки. Для соусу:
часник - 2 зубчики; ріпчаста цибуля - 1 шт.; яловичий бульйон - 1/2 ст.; мелений чорний перець - 3 ст. ложки; вершкове масло - 3 ст. ложки; цукор - 1 ч. ложка; вустерширський соус - 2 ст. ложки; вода - 1/2 ст.; крохмаль - 1 ч. ложка. Приготування Змішуємо вустер, соєвий соус і чорний перець. Маринуємо в цій суміші нарізаною і відбите куряче філе. Мариновану курятину занурюємо яйце, обвалюємо в борошні й обсмажуємо до золотавої скоринки.
Смажимо На вершковому маслі часник і ріпчасту цибулю. До засмажки додаємо бульйон і всі інші інгредієнти. Варимо соус до загустіння і подаємо з відбивними.
Відбивні з телятини на сковороді
Можна готувати відбивні з фаршу на сковороді або обсмажувати відразу цілий шматок - на ваш розсуд.
Інгредієнти: часник - 2 зубчики; каперси - 1 ст. ложка; корнішони - 6 шт.; анчоуси - 4 шт.; петрушка - 80 г; лимон -1 шт.; оливкова олія - 90 мл; стейк з телятини - 4 шт. Приготування Стейки з телятини злегка відбиваємо, солимо і перчимо з обох сторін, а потім обсмажуємо на сковороді до повної готовності. До речі, якщо телятини під рукою не виявилося, цілком можна зробити і яловичі відбивні на сковороді.
Часник, каперси, анчоуси, корнішони і нарізану петрушку змішуємо з цедрою і соком лимона, збиваємо блендером і з'єднуємо з маслом. Подаємо соус до відбивної.
Відбивні з сиром на сковороді
Інгредієнти: свинячі відбивні - 4 шт.; часник - 4 зубчики; коричневий цукор - 1/3 ст.; вершкове масло - 4 ст. ложки; паприка - 1 ч. ложка; твердий сир; сіль, перець - за смаком. Приготування Приправляємо відбивні сіллю, перцем, а потім натираємо сумішшю часнику, паприки і коричневого цукру. Обсмажуємо відбивні до появи карамельної скоринки, посипаємо сиром, накриваємо кришкою. Продовжуємо готування до тих пір, поки сир не розплавиться, а потім подаємо страву до столу, посипавши подрібненою зеленню. Приємного апетиту!