Вернуться назад Распечатать

Реберця в медовому соусі

Реберця в медовому соусі
Реберця в медовому соусі - це не тільки приголомшливо смачне, але і досить універсальне блюдо, яке можна подавати як у звичайної якості закуски, так і в якості другої страви з гарніром на святковий стіл! Пропонуємо вам приготувати реберця по описаним нижче рецептами і самим переконатися в їх прекрасних смакових якостях!

Реберця в медово-соєвому соусі


Інгредієнти:

  • баранячі реберця - 15 кг;

  • олія оливкова;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • мед квітковий - 4 ст. ложки;

  • класичний соєвий соус - 5 ст. ложок;

  • спеції.


  • Приготування
    Реберця ретельно промиваємо під холодною водою, промаківающімі паперовими серветками і розбираємо ножем на порційні шматочки. Далі ставимо на вогонь каструлю, наповнену водою, солимо за смаком і доводимо до кипіння. Потім акуратно викладаємо реберця і проварюємо їх 10-15 хвилин. А цим часом поки давайте приготуємо соус: мед розтоплюємо на водяній бані і з'єднуємо з соєвим соусом і червоним меленим перцем. Усе ретельно розмішуємо до однорідного стану, перелити масу в ковшичек і варимо, помішуючи, до густини. Тепер беремо форму для запікання, промазуємо її оливковим маслом, а духовку заздалегідь розігріваємо до 190°С. Реберця рясно покриваємо готовим соусом і обережно перекладаємо у форму. Відправляємо блюдо в духовку і запікаємо приблизно 10 хвилин до рум'яного кольору. Після закінчення часу, смачні і соковиті баранячі реберця в медовому соусі готові!

    Реберця в медово-гірчичному соусі


    Інгредієнти:

  • свинячі реберця - 1 кг;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • спеції.


  • Для маринаду:

  • мед квітковий - 3 ст. ложки;

  • гірчиця їдальня - 1 ст. ложка;

  • спеції;

  • часник - 3 зубчики.


  • Приготування
    Спочатку давайте займемося приготуванням реберець: їх гарненько промиваємо під холодною водою, вирізаємо ретельно все пленочки і жилочки, а потім м'ясо розрізаємо на порційні шматочки. Ставимо На вогонь глибоку каструлю з водою, доводимо її до кипіння, підсолюємо трохи за смаком і кидаємо обережно реберця. Після цього додаємо запашний мелений перчик і кидаємо кілька лаврових листочків. Варимо м'ясо 10 хвилин, а самі поки готуємо маринад для нього. Для цього чистимо часник видавлюємо через прес, додаємо квітковий мед, столову гірчицю і будь-які спеції. Ретельно все перемішуємо і відставляємо готовий соус в сторону. Каструлю з реберцями знімаємо з вогню, зливаємо акуратно всю воду і викладаємо їх на блюдо. Даємо їм трохи охолонути і перекладаємо їх у посуд з маринадом, перемішуючи. Маринуємо свинячі реберця в медовому соусі приблизно 10 годин, а потім обсмажуємо їх на сковороді в розігрітому маслечко або запікаємо в духовці.

    Рецепт реберець в медовому соусі


    Інгредієнти:

  • яловичі реберця - 15 кг.


  • Для маринаду:

  • лимонний сік - 50 мл;

  • столовий оцет - 50 мл;

  • олія оливкова - 50 мл;

  • мед квітковий - 3 ст. ложки;

  • часник - 4 зубчики;

  • мелений перець - 1 ч. ложка;

  • насіння фенхелю - 1 ч. ложка;

  • спеції;

  • базилік - за бажанням.
  • Реберця в медовому соусі


    Приготування
    Спочатку давайте з вами приготуємо маринад для реберець. Для цього змішуємо в мисочці лимонний сік з оцтом, зливаємо трохи оливкового масла, кладемо мед, спеції і видавлюємо очищений часник. Тепер кладемо у велику каструлю оброблені телячі реберця і поливаємо їх рясно маринадом, залишаючи просочуватися на всю ніч. Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 150°С, кладемо реберця на деко, встановлюємо його в духову шафу, закриваємо дверцята і готуємо страву 2 години, поки м'ясо не стане м'яким. Готові яловичі реберця в медовому соусі відразу ж подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів.