Бекон дуже полюбився мешканцям нашої країни. Хоча лікарі, звичайно, не рекомендують їсти його часто, але іноді можна побалувати себе стравами з беконом, які виходять дуже ароматними і чудово смачними! Ну а щоб трохи збалансувати його шкоду для здоров'я, їжте його тільки в поєднанні з легкими і корисними продуктами. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів приготування бекону.
Рецепт яєчні з беконом
Інгредієнти: бекон - 150 г; цибуля-порей - 1 шт.; масло рослинне - 30 мл; спеції; яйце - 6 шт. Приготування Цибуля - порей обробляємо і шаткуємо кільцями, а бекон нарізаємо шматочками, заздалегідь видаливши шкіру. Тепер ставимо на плиту сковороду, наливаємо в неї масло, розігріваємо і тушкуємо цибулю з беконом до золотистого кольору. Потім розбиваємо яйця, приправляємо спеціями і посипаємо прованськими травами. Смажимо яєчню до бажаної готовності жовтка і підсолюємо за смаком. Готову страву подаємо на стіл гарячою, прикрасивши за бажанням свіжою зеленню.
Рецепт рулетиків з беконом
Інгредієнти: куряче філе - 3 шт.; вершковий сир - 200 г; болгарський перець - 2 шт.; свіжа зелень - 2 ст. ложки; сирокопчений бекон - 8 скибочок; спеції. Приготування Куряче філе нарізаємо на тонкі поздовжні пластинки. Кожну з них гарненько відбиваємо, натираємо сіллю і перчиком. Потім курячі шматочки промазуємо вершковим сиром, посипаємо дрібно нарубаної свіжої зеленню і перцем, порубаним кубиками. Звертаємо все це справа в плотненький рулетик і загорнути кожен смужкою бекону. Викладаємо наші заготовки в злегка змащену рослинним маслом форму для випікання і відправляємо в розігріту духовку на 30 хвилин. Після цього страву злегка охолоджуємо і подаємо до столу.
Рецепт піци з беконом
Інгредієнти: тісто; бекон - за смаком; ананас - за смаком; ковбаса; сир - 200 г; олія оливкова - за смаком; паста томатна - 1 ст.; кукурудзяне борошно - 05 склянки; спеції: майоран, паприка - за смаком. Приготування Готове тісто заздалегідь дістаємо з холодильника і залишаємо охолонути до кімнатної температури. Потім перекладаємо його на лист, присипаний борошном, промазуємо маслом, томатною пастою, видавлюємо часничок і посипаємо спеціями. Далі красиво викладаємо всі інгредієнти начинки, посипаємо рясно тертим сиром і відправляємо піцу на 30 хвилин у розігріту духовку. Запікаємо страву до готовності і появи апетитною рум'яною кірочки.
Рецепт креветок в беконі
Інгредієнти: креветки тигрові - 350 г; бекон - 100 р. Для маринаду:
соус соєвий - 100 мл; часник - 1 зубчик; сироп кленовий - 1 десертна ложка; лимонний сік - 1 ст. ложка; свіжий імбир, приправи. Приготування Для приготування маринаду змішуємо в пиалке соєвий соус, тертий імбир, лимонний сік, кленовий сироп і видавлюємо через прес часник. Креветки очистити від панцира, викладаємо в маринад і залишаємо приблизно на 35 хвилин. Потім кожну креветку обертаємо беконом і нанизуємо по кілька штук на дерев'яну шпажку. Смажимо тигрові креветки на сухій сковороді по 15 хвилинки з кожного боку.
Рецепт салату з беконом
Інгредієнти: бекон - 100 г; помідори черрі - 6 шт.; листя салату - 5 шт.; білий хліб - 3 скибочки; олія оливкова - 2 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка. Приготування Бекон не крупно нарізаємо і обсмажуємо 5 хвилин на сухій сковороді до легкого підрум'янення. Хліб подрібнюємо кубиками і злегка підсмажуємо на іншій сковороді. Тепер з'єднуємо сухарики, салат, бекон і розрізані навпіл помідори черрі. Сік лимона з'єднуємо з оливковим маслом і поливаємо цією заправкою нашу страву.