Реберця - верхня частина грудинки, що включає в себе середню частину ребер, м'язовий шар і трішечки жирку, а найсмачнішим у них є міжреберна м'ясо. Воно відрізняється солодкуватим, соковитим смаком і просто тане в роті. При цьому готувати їх зовсім не важко. Сьогодні ми розповімо вам деякі нюанси приготування свинячих ребер, які допоможуть спростити процес готування. Пам'ятайте, що реберця з тонким шаром м'яса чудово підходять для супу, а ось для ситного другої страви, краще всього використовувати м'ясисті ребра.
Страва з реберець в мультиварці
Інгредієнти: баранячі реберця - 2 кг; цибулина - 2 шт.; морква - 2 шт.; перець болгарський - 2 шт.; жир курдючний - 200 г; спеції і приправи. Приготування Для приготування страви з баранини, реберця промиваємо та нарізаємо на невеликі порційні шматки. Потім чистимо цибулини і дрібненько їх шаткуємо. Болгарський перець обробляємо від насіння і подрібнюємо соломкою. Моркву чистимо й нарізаємо кружечками. Курдючний жир розрізаємо на маленькі кубики, викладаємо в чашу мультиварки, додаємо баранячі реберця і підготовлені овочі. Солимо, перчимо до смаку, добре все перемішуємо. За бажанням можете додати в блюдо нарізаний невеликими шматочками картоплю і помідори. Ставимо в чашу мультиварки, закриваємо кришку, вибираємо режим «Гасіння» і готуємо 2 години. Готову страву викладаємо на тарілки і подаємо до столу, посипавши зверху подрібненою зеленню.
Страва з реберець свинини
Інгредієнти: свинячі реберця - 1 кг; цибулина - 2 шт.; спеції; розмарин - 2 щіпки; часник - 1 зубчик. Приготування Свинячі реберця промиваємо, нарізаємо на порції, солимо і перчимо за смаком. Цибулини чистимо, шаткуємо тонкими півкільцями. Тепер складаємо реберця в чашу мультиварки, додаємо подрібнену цибульку, часник і розмарин. Закриваємо кришку приладу, виставляємо режим «Гасіння», натискаємо кнопку «Пуск» і готуємо 2 години.
Страви з копченими реберцями
Інгредієнти: копчені свинячі реберця - 700 г; помідори - 2 шт.; картопля - 1 кг; цибулина - 2 шт.; спеції; олія - за смаком. Приготування Картоплю промиваємо, чистимо і нарізаємо шматочками. Копчені реберця розрізаємо на частини. Цибулини очистити, дрібно шаткуємо і пасеруємо на сковороді в рослинному маслі. Помідори нарізаємо шматочками, додаємо до цибулі, перемішуємо і тушкуємо кілька хвилин. Далі беремо каструлю, викладаємо в неї реберця, картопля і овочеву обжарку, солимо, перчимо за смаком. Вливаємо трохи бульйону або воду і відправляємо в каструлю розігріту духовку. Тушкуємо реберця при температурі 220°С до м'якості картоплі приблизно 45 хвилин.
Перше страву з свинячих реберець
Інгредієнти: свинячі реберця - 300 г; рис - 2 ст. ложки; картопля - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; вода - 3 л; часник - 2 зубчики; помідори - 2 шт.; лавровий лист - 1 шт.; спеції. Приготування Свинячі реберця ретельно промиваємо, нарізаємо шматками і складаємо в каструльку. Заливаємо водою, доводимо до кипіння, знімаємо шумівкою піну, солимо за смаком, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо бульйон хвилин 45. Тим часом гарненько промиваємо рис. Картоплю чистимо, нарізаємо шматочками і викладаємо разом з крупою в каструлю. Цибулину очистити, дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на тертці і пассереуем овочі на рослинному масло і додаємо м'якоть помідорів. Коли рис і картопля будуть майже готові, викладаємо обжарку в бульйон, солимо, перчимо, додаємо подрібнений часник і лавровий листочок. Ретельно все перемішуємо і тушкуємо на слабенькому вогні ще 7 хвилин. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо зі сметанкою.