Рулетики з яловичини - оригінальне блюдо, яке прийшло до нас з німецької кухні. Подавати краще за все з вареною картоплею або салатом зі свіжих овочів. Така страва неодмінно приємно здивує не тільки ваших домочадців, але і запрошених гостей. Пропонуємо вам кілька рецептів приготування яловичих рулетиків з начинкою.
Рулетики з начинкою з яловичини
Інгредієнти: яловичі відбивні - 5 шт.; огірки солоні - 3 шт.; бульйон яловичий - 2 ч. ложки; крохмаль кукурудзяний - 2 ст. ложки; петрушка сушена - за смаком; спеції; скибочки бекону - 5 шт. Приготування Яловичі відбивні підсолюємо за смаком і присипаємо за бажанням сушеної петрушкою. Солоні огірочки розрізаємо уздовж на четвертинки і загортаємо його в відбивні. Далі закутуємо рулетики в беконовие шматочки і викладаємо на сковорідку, попередньо розігрів в ній невеликій кількості рослинного масла. Обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилини, а потім вливаємо трохи яловичого бульйону і тушкуємо до повної готовності. Цим часом у невеликій чашці розводимо водою кукурудзяний крохмаль і ретельно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Тепер акуратно дістаємо з сковороди яловичі рулети з начинкою і викладаємо їх на тарілку. До залишився соку виливаємо розведений крохмаль, доводимо до кипіння і подаємо рулетики до столу, поливши їх приготованим соусом.
Пальчики з яловичини з начинкою
Інгредієнти: м'якоть яловичини - 600 г; бекон - 200 г; вода - 350 мл; гірчиця - 50 г; цибулина - 2 шт.; мариновані огірки - 4 шт.; спеції; свіжа петрушка - 1 пучок. Приготування Цибулини чистимо і подрібнюємо півкільцями. Мариновані огірочки шаткуємо смужками, а свіжу петрушку дрібно рубаємо ножем. На обробній дошці розкладаємо шматок яловичої м'якоті, відбиваємо його і нарізаємо на кілька невеликих квадратиків. Потім кожен щедро змащуємо гірчицею і викладаємо зверху смужками шар бекону. Далі посипаємо цибулею і розкладаємо нарізані огірки. Прикрашаємо все зеленню петрушки і акуратно загортаємо кожен м'ясний пласт в рулетик. Після цього обв'язуємо їх ниткою, а краї зашиваємо нитками, щоб вийшли «пальчики». На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо рулетики до появи рум'яної скоринки з обох сторін. Потім вливаємо до них воду, приправляємо за смаком спеції і тушкуємо при закритій кришці на середньому вогні близько години. Готову страву подаємо зі смаженою картоплею, або з тушкованою капустою, попередньо знявши нитки.
Рулетики з яловичини з овочевою начинкою
Інгредієнти: масло рослинне - 2 ст. ложки; червоний болгарський перець - 1 шт.; соєвий соус - 1 ст. ложки; велика сіль - за смаком; вирізка яловича - 500 г; мелений чорний перчик - за смаком; зелена цибуля - за смаком. Для соусу: соус соєвий - 2 ст. ложки; цукор - 2 ч. ложки; кип'ячена вода - 1 ст. ложка; рисовий оцет - 2 ст. ложки. Приготування На рослинному маслі обсмажуємо нарізану тоненькою соломкою болгарський перець, до м'якості. Потім вливаємо ложечку соєвого соусу, перемішуємо і викладаємо перець на тарілку.
Яловичину розбираємо на тонкі скибочки, поміщаємо кожен шматочок м'яса між поліетиленовою плівкою і злегка відбиваємо молоточком. Приправляємо відбивні сіллю, перцем і в центр кожної кладемо по кілька соломок перчика і кілька пір'я зеленої цибульки. Після цього щільно згортаємо все в рулетики і скріплюємо зубочистками. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо м'ясо на сильному вогні з усіх боків до золотистого кольору. Тепер викладаємо рулетики на блюдо, а в ту ж сковорідку наливаємо соєвий соус, трохи водички, оцту і кидаємо цукор. Варимо соус на середньому вогні, постійно помішуючи, 7 хвилин. Перед подачею до столу, видаляємо з рулетів зубочистки і збризкуємо м'ясо гарячим соусом.