Вернуться назад Распечатать

Рагу з кролика

Рагу з кролика
Кролятина - чудове дієтичне м'ясо ніжне, майже повністю (на 90%) усваивающееся в організмі людини. З м'яса кролика можна приготувати найрізноманітніші страви, різними способами, але найкраще кролятину гасити.
Розповімо, як можна приготувати смачне рагу з кролика.
Загальне правило: при купівлі кролика бажано вибирати тушки молодих тварин (до 7 місяців) з більш світлим м'ясом.

Рагу з кролика з картоплею - рецепт


Інгредієнти:

  • кролик - 1 тушка вагою близько 1 кг;

  • картопля - 8 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • мелені спеції (лаврове листя, запашний перець горошинами, гвоздика, насіння коріандру;

  • зелень петрушки, кінзи;

  • лимон;

  • часник;

  • масло рослинне (наприклад, оливкова) для обсмажування.


  • Приготування
    Разрежем тушку кролика на шматки по суглобам і помістимо в ємність з холодною водою години на 3 після чого промиємо і замаринуем в соку лимона хвилин на 20 а потім ще раз ретельно промиємо. Очищений лук наріжемо чверть кільцями, моркву дрібними довгастими шматочками. У сотейнику розігріємо масло. Злегка спассеруем цибулю до зміни відтінку, потім додамо моркву, м'ясо, а також спеції і перемішати. Тушкуємо, прикривши кришкою протягом близько 40 хвилин, часом перемішуємо, при необхідності можна підлити води. Додаємо в сотейник крупно нарізану картоплю (дрібний можна цілком). Тушкуємо до готовності картоплі. Коли рагу злегка охолоне, додаємо часник і зелень (подрібнені).
    Слідуючи цим же рецептом, готуємо рагу з кролика з картоплею в сметані. Сметану додаємо, коли рагу вже майже готове, не варто піддавати цей продукт довгої термічній обробці.

    Рагу з кролика з овочами


    Інгредієнти:

  • кролик - 1 шт. вагою близько 1 кг;

  • гарбуз - близько 300 м;

  • брокколі або кольорова капуста - близько 300 м;

  • перець болгарський солодкий - 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • мелені спеції (лаврове листя, запашний перець, гвоздика, ягоди ялівцю);

  • мелені спеції (тертий мускатний горіх, коріандр, шафран, червоний перець пекучий);

  • вино рожеве і біле (вермут, мускат або коньяк, текіла) - 60-100 мл;

  • олія оливкова;

  • часник;

  • зелень (кінза, розмарин, петрушка).


  • Приготування
    Рагу з кролика

    Вимочуємо розрізаного на шматки кролика у воді з додаванням невеликої кількості натурального винного оцту протягом 3 годин.
    У сотейнику злегка пасеруємо на оливковій олії цибулю і додаємо м'ясо. Перемішуємо і тушкуємо з додаванням спецій води і вина протягом близько 40 хвилин часом помішуючи (перші 20 хвилин без кришки, щоб алкоголь випарувався). Додаємо гарбуз, нарізану невеликими довгастими шматочками, брокколі, розібрану на дрібні качанчики і солодкий перець (короткої соломкою) Тушкуємо ще протягом 15-20 хвилин. Трохи охолоджуємо. Присипаємо зеленню і часником перед подачею.