У багатьох молочний кисіль асоціюється з дитинством. І справді - якщо згадати, то, напевно, кожен другий пробував цей густий незвичайний напій саме будучи маленьким. Від звичних киселів його мало що відрізняє, навіть навпаки, змішуючи молоко і фрукти для приготування, ви отримуєте дуже смачний напій, який обов'язково сподобається вашим дітям. Ще один з плюсів це те, що його може спокійно приготувати навіть невміла господиня, вперше зіткнулася з приготуванням не тільки таких напоїв, та й взагалі з кухнею. Густий молочний кисіль швидко стане одним з улюблених напоїв у вашому домі.
Як варити молочний кисіль?
Інгредієнти: молоко - 500 мл; крохмаль - 3 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; ванілін - 1 пакетик. Приготування Розмішайте в невеликій кількості молока цукор, крохмаль і ванілін. Залишилося молоко на середньому вогні доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Повільно влийте крохмальну суміш, постійно помішуючи. Потім поставте на повільний вогонь і, не перестаючи помішувати, доведіть кисіль до загустіння. Готовий напій розлийте по формочках і залиште остигати.
Як приготувати молочний кисіль з шоколадом?
Інгредієнти: молоко - 1 л; шоколад - 250 г; цукор - 100 г; крохмаль - 1/2 ст.; ванілін. Приготування Шоколад натріть на дрібній тертці і змішайте з крохмалем. Залийте цю суміш склянкою молока кімнатної температури і добре розмішайте. Інше молоко доведіть до кипіння і потім додайте в нього ванілін і цукор. Влийте в кип'ячене молоко шоколадно-крохмальну суміш і, постійно помішуючи, доведіть кисіль до кипіння. Розлийте напій по чашках. При подачі можете прикрасити кисіль збитими вершками.
Молочний кисіль з яйцем
Молочний кисіль корисний для дітей. Цей факт полегшує багатьом мамам ті ситуації, коли діти просто не бажають пити молоко, але при цьому для їхнього ж здоров'я вживати його необхідно. У таких випадках дуже підійде приготування молочного киселю. Дітям він сподобається завдяки незвичайному смаку і консистенції. До того ж додавання різних фруктів тільки поліпшить смак киселя та його корисність.
Інгредієнти: молоко - 1 л; цукор - 100 г; яйця - 4 шт.; крохмаль - 1 ст. ложка; ванілін. Приготування Відокремте яєчні жовтки і розітріть їх з цукром. Влийте тепле молоко, постійно помішуючи. Частина молочної суміші остудіть, і розмішайте з крохмалем. Додайте ванілін і змішайте з іншою частиною молока. Поставте суміш на повільний вогонь і, помішуючи, доведіть кисіль до кипіння. Як тільки кисіль закипить, зніміть його з вогню і поставте остуджуватися.
Молочний кисіль з родзинками - рецепт У російської киселю є далекий родич в арабській кухні. Називається цей напій - сахлеб. Це дуже смачний десерт, схожий на наш молочний коктейль, з додаванням кокоса і родзинок.
Інгредієнти: молоко - 1 л; родзинки - 150 г; цукор - 100 г; ваніль - 2 ст. ложки; кокосова стружка - 50 г; крохмаль - 2 ст. ложки; кориця. Приготування Ізюм добре промийте і залийте теплою водою. Залиште постояти 25 хвилин, потім відіжміть. Молоко підігрійте і додайте ванілін з цукром. Крохмаль розведіть в невеликій кількості води і повільно влийте гаряче молоко. Додайте родзинки. Варіть кисіль на повільному вогні до повного загустіння. Коли кисіль буде готовий, розлийте його по чашках і посипте кокосовою стружкою змішаною з корицею.
Варіть молочний кисіль по вашому смаку. Не бійтеся експериментувати, змінюючи склад і кількість інгредієнтів. Якщо ви ласун, то спокійно кладіть більше цукру. А якщо любите більше густі десерти, то просто потримайте довше кисіль на вогні, а потім дайте йому постояти всю ніч у холодильнику.