Сир корисний продукт, але є його просто так набридає, і періодично охоплює бажання приготувати з сиру що-небудь смачненьке. Якщо і вас це бажання не обійшло стороною, то читайте що смачного можна приготувати з сиру м'якого, кислого і навіть старого.
Що приготувати з пачки кислого сиру?
Цікавий рецепт печива, підходить тим, хто не знає, куди подіти не тільки сир, але і вівсяні печива.
Інгредієнти: кислий сир - 250 г; сметана - 1 ст. ложка; вівсяні печива - 8 шт.; яйця - 2 шт.; рослинна олія; цукор - за смаком. Приготування Вівсяне печиво подрібнюємо в крихту. Протираємо сир через сито, додаємо яйця і цукор. Гарненько перемішуємо масу до однорідного стану. Тепер беремо форму для випікання змащуємо її рослинним маслом і посипаємо крихтами від печива. Викладаємо у форми сир, зверху посипаємо залишилася крихтою вівсяних печива. Даємо настоятися півгодини і відправляємо в духовку на 30 хвилин. Духовка повинна бути розігріта до 150 °С.
Якщо формочок для печива немає, то можна зліпити невеликі кульки з сиру, обваляти їх у крихті і випікати на деку.
Що приготувати з зернистого сиру?
З зернистого сиру можна спробувати приготувати незвичайний салат.
Інгредієнти: сир - 200 г; огірок свіжий - 1-2 шт.; солодка сметана - по смаком; кріп, перець, сіль, часник - за смаком. Приготування Сир пропускаємо через м'ясорубку з часником. Останнього беремо небагато, за смаком. Додаємо подрібнений кріп, солимо, перчимо, заправляємо сметаною і гарненько перемішуємо. Кладемо в вазу для салату, ретельно утрамбовувавши сир. Огірки нарізаємо тонкими скибочками і розкладаємо, злегка присаливая, по колу на плоскому блюді. У середину кладемо сирну гірку, перевернувши салатницю. Присипаємо всі рубаним кропом і подаємо до столу.
Що приготувати з старого простроченого сиру?
Відразу хочеться сказати, що будемо думати, як приготувати що-небудь з сиру не зіпсованого, а простроченого всього на пару днів. Такий сир при термічній обробці буде нешкідливий для здоров'я, а от сир зіпсований (неприємний запах, зміна кольору тощо) ні в якому вигляді не варто.
Отже, спробуємо приготувати з старого сиру сирні конвертики.
Інгредієнти: сир - 250 г; масло вершкове (маргарин) - 250 г; борошно - 2 склянки; цукор, кориця, мак - за смаком. Приготування Змішуємо борошно, мало і сир. Розмішуємо до однорідного стану і розкачуємо тісто в ковбаску. Відрізаємо маленький шматочок, розкачуємо його руками в квадратик і складаємо цей квадрат конвертиком. Обварюють конвертик в сахарі (кориці, маці). Таким же чином робимо інші печива, викладаємо їх на деко, змащене маслом, і відправляємо в духовку. Випікаємо 15-20 хвилин при 150°С.
Що приготувати з солоного сиру?
Солоний сир може стати смачною начинкою для рулетиків з цукіні.
Інгредієнти: цукіні - 2-3 шт.; рослинна олія - 4 ст. ложки; сир солоний - 200 г; часник - 3 зубчики; чорний перець, зелень кропу і петрушки - за смаком. Приготування Нарізаємо цукіні поздовжніми смужками і залишаємо хвилин на 15 а поки займемося начинкою. Сир розминаємо виделкою, додаємо в нього мелений перець, рубану зелень і подрібнений часник. Все добре перемішуємо. Цукіні обсушуємо паперовим рушником і обсмажуємо на сковороді з обох боків до м'якості. Викладаємо на тарілку і даємо охолонути. На остиглі смужки викладаємо начинку і звертаємо рулетом. Якщо потрібно, закріплюємо рулети зубочисткою.
Що приготувати з рідкого сиру?
Рідкий сир ідеально підходить для приготування запіканки.
Інгредієнти: рідкий сир - 1 упаковка; цукор - 1 1/2 склянки; борошно - 2 склянки; лимон - 1 шт.; яйце - 2 шт.; вершкове масло - 150 г; розпушувач - 1/2 ч. ложки. Приготування Борошно, масло, 1/2 склянки цукру і розпушувач перемішуємо до отримання тіста у вигляді крихти. Сир, яйця, цукор і цедру лимона збиваємо міксером. У форму викладаємо половину тіста, роблячи бортики. Виливаємо сирну масу, а зверху посипаємо рештою тестом. Запікаємо в духовці до утворення рум'яної скоринки.